Οποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά, είναι ακόμη πιο απίθανο να έχει στη δεύτερη, σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος | Youtube/ ΣΚΑΪ
Επικαιρότητα

Βασιλακόπουλος: Ελάχιστη πιθανότητα θρόμβωσης με β’ δόση ΑstraZeneca

Οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από κορονοϊό είναι εξαπλάσιες από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο, επανέλαβε ο καθηγητής. Ελάχιστα τα περιστατικά παρενεργειών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών, τονίζει και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μόνιμο πρόβλημα η ΕΕ στην επικοινωνιακή διαχείριση
Protagon Team

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ρωτήθηκε για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αν υπάρχει αντίστοιχος κίνδυνος και μετά τη β’ δόση.

«Η πιθανότητα να πάθεις κάποια θρόμβωση ή επιπλοκή στη δεύτερη δόση είναι ελάχιστη», επανέλαβε ο καθηγητής, απαντώντας αν θα ήταν καλύτερο κάποιος που έχει κάνει την πρώτη δόση του ΑstraZeneca, να επιλέξει για τη δεύτερη κάποιο άλλο εμβόλιο.

Τα ποσοστά που έχουν αναφερθεί μέχρι προσφάτως είναι έξι μέσα σε εκατομμύρια δόσεις, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Είναι απειροελάχιστα», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά (επίσης σπάνιο, καθώς πρόκειται για ένα περιστατικό στα 180.000 στην Ελλάδα), είναι ακόμη πιο απίθανο να έχει στη δεύτερη.

Στατιστικά, τα περιστατικά παρενεργειών είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κάνοντας λόγο για «μόνιμο πρόβλημα στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος στην ΕΕ».

«Το πρόβλημα αναφορικά με τη μη επιλογή του εμβολίου από κάθε πολίτη εντοπίζεται στην επάρκεια των εμβολίων, που σύντομα θα λυθεί. Τα εμβόλια έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες, αλλά είναι αυτά που θα μας σώσουν από την πανδημία», τόνισε ο κ. Βατόπουλος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.