| In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Βαρουφάκης για Τσίπρα: Με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την Κόρινθο, απαντώντας παράλληλα στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Πέμπτη, ότι πλέον «δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης» με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του
Protagon Team

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Παρασκευή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στα όσα είχε πει για εκείνον σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προηγουμένη ο πρώην αρχηγός του.

Κληθείς να σχολιάσει τις εν λόγω αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε για τον υπουργό Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησής του ότι έχει «εμμονές» ανάλογες με εκείνες του Σόιμπλε, αλλά και ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί (περισσότερα εδώ), ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ηθική κατηφόρα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τον θλίβει.

«Δεν θα σχολιάσω αυτό που είπε χθες ο κ. Τσίπρας. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μία μέρα σε έναν ωραίο αγώνα, με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κόρινθο.

Ο Γιάνης Βαρουδάκης στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια. Είπε πως τα δύο πρώτα μνημόνια ακολούθησε «το τρίτο μνημόνιο και, ιδίως, το τέταρτο, του Αυγούστου του 2018, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να ονομάσει “έξοδο από τα μνημόνια”».

Αυτός ήταν και ο λόγος ίδρυσης του ΜέΡΑ25, προκειμένου «να επιστρέψει το “όχι” στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ηταν η εποχή που η λεηλασία των πολλών απέκτησε επιστημονική μορφή, ήταν προϊόν μεγάλης σκέψης και συστηματικής προσπάθειας της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Διεθνούς των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας» προσέθεσε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο σχέδιο «Δήμητρα», η παρουσίαση του οποίου φαίνεται πως μεγάλωσε την απόσταση του ΜέΡΑ25 με την Κουμουνδούρου, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στόχευε να «αποκηρύξει» το κόμμα του, όπως έκανε την Πέμπτη, «και να πάρει πίσω την πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση».

«Αποδεικνύουμε ότι είναι εφικτή η ενότητα της Αριστεράς»

Νωρίτερα, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25» παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Κόρινθο.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που είμαστε εδώ να παρουσιάσουμε τους φίλους συνοδοιπόρους, συντρόφους, συντρόφισσες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του νομού του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, η Μαρία Δημητριάδη, ο Γιώργος Θαλασσινός, η Μαρία Μπρακούλια, η Μαίρη Ρίσκα και ο Γιώργος Φρατέλος», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο της πόλης.

«Ο Γιώργος, που συμβολίζει αυτή τη συμμαχία, τη σύμπλευση χώρων της Αριστεράς που στις προηγούμενες εκλογές δεν ήμασταν μαζί και τώρα είμαστε, αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι εφικτή η ενότητα της Αριστεράς, αλλά εάν παραμερίζουμε τα εγώ μας, τις πικρίες μας, άνθρωποι των οποίων οι δρόμοι χώρισαν κάποια στιγμή, όχι για λόγους διαφωνίας ιδεολογικής ή στρατηγικής αλλά για λόγους διαφωνιών τακτικής, αυτοί οι δρόμοι ξανασμίγουν εφόσον υπάρχει καλή θέληση και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των πολλών, που σε αυτή τη χώρα τη μνημονιακή, χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς, όπως την ονομάζουμε χρόνια τώρα, δυστυχώς, αυτή η πλειοψηφία, οι πολλοί, υποφέρουν μια συστηματική λεηλασία, μια λεηλασία η οποία έχει πάρει πλέον μια επιστημονική μορφή, είναι επιστημονικά σχεδιασμένη η λεηλασία των ανθρώπων μας» συμπλήρωσε.