Στην προσωρινή έδρα της Μπαρτσελόνα, στο Μοντζουίκ, η Ρεάλ Μαδρίτης τα είχε βρει σκούρα. Ο Γκιντογκάν άνοιξε το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό και το δεύτερο γκολ των «Μπλαουγκράνα» φαινόταν να είναι ζήτημα χρόνου. Μέχρι το 68′, που ο Τζουντ Μπέλιγχαμ… γύρισε τον διακόπτη, ισοφαρίζοντας με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής. Στις καθυστερήσεις του αγώνα σκόραρε ξανά. Χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη και έγινε ο πρώτος παίκτης της «Βασίλισσας» μετά το 1947 που πετυχαίνει δυο τέρματα στο πρώτο του Clásico στη Βαρκελώνη.
Σε 13 εμφανίσεις του με τη Ρεάλ ο 20χρονος άγγλος διεθνής έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ: 10 στο ισπανικό πρωτάθλημα (σε 10 ματς) και τρία στο Τσάμπιονς Λιγκ (εναντίον της Ουνιόν Βερολίνου, της Νάπολι και της Μπράγκα). Εχει σερβίρει και τρία γκολ στους συμπαίκτες του. Η εκκίνησή του στη νέα του ομάδα είναι καλύτερη (κατά μια ασίστ) και από εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009. Πλέον, οι οπαδοί των «Μερένχες» έχουν πάψει να αναπολούν τον πορτογάλο σούπερ σταρ, αλλά και τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για την Αλ Ιτιχάντ.
«Ο Μπέλιγχαμ μπορεί εύκολα να φτάσει τα 20-25 γκολ σε αυτή τη σεζόν» τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ισπανικό ντέρμπι ο Κάρλο Αντσελότι. Και λίγα λέει. «Αυτός ο τύπος… δεν υπάρχει» έγραψε στα social media ο Ερλινγκ Χάαλαντ, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις απίθανες επιδόσεις του πρώην συμπαίκτη του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, και πόσταρε μια φωτογραφία του καταπληκτικού πρώτου γκολ που πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο Αγγλος σκοράρει με συχνότητα απίστευτη για μέσο. Τον έχει βοηθήσει πολύ και η επιλογή του ιταλού προπονητή να μην παίζει με κλασικό φορ. Μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά και την αποτυχία της Ρεάλ να αποκτήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο Αντσελότι παρατάσσει την ομάδα του με «ψευτοεννιάρια» (Βινίσιους και Ροντρίγκο) και τον Μπέλιγχαμ πίσω τους. Σε έναν ελεύθερο ρόλο που του επιτρέπει να ξεδιπλώνει όλες τις σπάνιες αρετές του.
Το ταλέντο του είχε αναγνωριστεί από την εποχή που ήταν 15-16 ετών. Υπήρξε ο νεαρότερος σκόρερ της Μπέρμιγχαμ. Οταν έφυγε για τη Γερμανία, ο αγγλικός σύλλογος αποφάσισε να τον τιμήσει αποσύροντας τη φανέλα του – γεγονός πρωτοφανές για 17χρονο ποδοσφαιριστή. Στη συνέχεια έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Ντόρτμουντ και ο νεαρότερος που έπαιξε σε Euro (το 2021 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας). Και όμως, πολλοί θεώρησαν υπερβολικό το ποσό –πάνω από 100 εκατ. ευρώ– που η Ρεάλ δαπάνησε για χάρη του στα μέσα του περασμένου Ιουνίου.
Φταίνε, ίσως, και οι μετριότατες παρουσίες των συμπατριωτών του, που στο παρελθόν πέρασαν από το «Μπερναμπέου». Ηταν τόσο απογοητευτικές ώστε η Ρεάλ δεν «τόλμησε» να αποκτήσει άγγλο ποδοσφαιριστή μετά το 2004. Ο Μάικλ Οουεν και ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ υπήρξαν οι τελευταίοι πριν από την άφιξη του Μπέλιγχαμ. Και ο Οουεν ήταν ο μόνος Αγγλος της Ρεάλ που είχε σκοράρει σε Clásico (2005).
Οπως όλα δείχνουν, ο Μπέλιγχαμ ήρθε αποφασισμένος να σπάσει αυτήν την παράδοση. Με αυτοπεποίθηση αδιανόητη για 20χρονο, ζήτησε και πήρε τη «βαριά» φανέλα με το νούμερο 5. Αυτή που πριν από δυο δεκαετίες φορούσε ο τεράστιος Ζινεντίν Ζιντάν. Φάνηκε αντάξιός της από την πρώτη στιγμή. Αλλά, και πάλι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αμφέβαλλαν αν ο υπερταλαντούχος νεαρός θα ήταν εξίσου καλός και στα «μεγάλα» παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπαρτσελόνα.
Από τη VIP εξέδρα του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρκελώνης παρακολουθούσαν το Clásico ο Μικ Τζάγκερ και ο Ρόνι Γουντ. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα φορούσαν φανέλες με το logo των Rolling Stones για να τους τιμήσουν. Την παράσταση, όμως, έκλεψε ο Μπέλιγχαμ, ο νέος «ροκ σταρ» της Ρεάλ. Μετά τον αγώνα πόσταρε ένα εικαστικό εμπνευσμένο από τη διάσημη φωτογραφία ενός άλλου βρετανικού συγκροτήματος, των Beatles, από το «Abbey Road»: το 11ο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το 1969. Σε αυτό, τη θέση των «Σκαθαριών» έχουν πάρει ο Βαλβέρδε, ο Μπέλιγχαμ, ο Καμαβινγκά και ο Τσουαμενί.
Αν και δεν έχει κλείσει ούτε πέντε μήνες στη Μαδρίτη, ο Μπέλιγχαμ απέδειξε ήδη ότι είναι η καλύτερη εφετινή μεταγραφή στην Ευρώπη. Οι οπαδοί της Ρεάλ τον έχουν λατρέψει. Στο «Μπερναμπέου» τού τραγουδούν το «Hey Jude» των Beatles.