Οι Ρώσοι λένε ότι η τεχνολογία τους θα αποφανθεί αν οι τζιχαντιστές της Μόσχας έδρασαν ως ψηφιακά ανδρείκελα των Δυτικών | Shutterstock
Επικαιρότητα

Τώρα ο Πούτιν διακινεί τη θεωρία των ψηφιακών ανδρεικέλων

Αν και τζιχαντιστές του ISIS συλλαμβάνονται εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Κρεμλίνο επιμένει ότι πίσω από τη σφαγή της 22ας Μαρτίου στη Mόσχα κρύβεται η Δύση. Τελευταίο σενάριο: οι δολοφόνοι έδρασαν ελεγχόμενοι εξ αποστάσεως, καθώς έχουν εμφυτεύματα στους εγκεφάλους τους
Protagon Team

Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των ΗΠΑ, η Ρωσία δεν έχει μετακινηθεί από την αρχική εκτίμησή της ότι πίσω από την τρομερή σφαγή (τουλάχιστον 145 αθώων ανθρώπων) στο μοσχοβίτικο θέατρο, στις 22 Μαρτίου, με εκτελεστικά όργανα τους τέσσερις τζιχαντιστές από το Τατζικιστάν, κρύβονται το Κίεβο και η Ουάσινγκτον.

Από το Κρεμλίνο λείπουν, βέβαια, τα απαιτούμενα για τη θεμελίωση της καταγγελίας του στοιχεία. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που ο σύμβουλος του ρώσου υπουργού Εσωτερικών Βλαντίμιρ Οβτσίνσκι έσπευσε να υπογράψει την τελευταία (προς το παρόν) και άκρως ευφάνταστη εκδοχή του σεναρίου περί ευθύνης των Δυτικών.

Ο ρώσος σύμβουλος είπε ότι έκαστος εκ των δολοφόνων έχει στον εγκέφαλό του εμφυτευμένο τσιπ και συνεπώς ελεγχόταν εξ αποστάσεως 100%. Εναπέθεσε, δε, τις ελπίδες του για απόδειξη του ισχυρισμού του στη ρωσική τεχνολογία – αυτή θα βεβαιώσει καταρχάς ότι είναι εφικτό να χειρίζεσαι, άνετα και από την πολυθρόνα σου, κάποιον που έχεις καταστήσει ψηφιακό ανδρείκελο.

Σε τέτοια περίπτωση (χλομή εξ ορισμού), θα απομένει πάντως μια σοβαρή εκκρεμότητα: πρέπει κατόπιν να αποδειχτεί και ποιος ήταν ο ψηφιακός καραγκιοζοπαίχτης, κάποιος άνθρωπος του Ζελένσκι ή του Μπάιντεν και της CIA λόγου χάρη. Διότι από αυτή την απάντηση θα εξαρτηθούν και οι διαστάσεις που θα λάβει η (σίγουρη) κλιμάκωση του πολέμου.

Πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας που δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά τις τελευταίες συλλήψεις στο Νταγκεστάν, το οποίο αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Corriere della Sera έγραψε σχετικώς ότι οι εκεί συλληφθέντες συνδέονται με τον ISIS (Ισλαμικό Κράτος), δίνοντας και μερικές πρόσθετες πληροφορίες.

«Ενας από αυτούς που έπιασαν οι ρώσοι πράκτορες ομολόγησε σε βίντεο ότι είχε φέρει τα όπλα και κάποια άλλα ‘‘τρομοκρατικά εργαλεία’’ για να τα παραδώσει στους τέσσερις δολοφόνους. Αυτός ο πυρήνας του Νταγκεστάν ετοίμαζε και μια άλλη επίθεση, στην πόλη Κασπίσκ της Κασπίας».

Αν η… ρωσική τεχνολογία δεν καταφέρει να συνδέσει τα υποτιθέμενα εμφυτεύματα των τεσσάρων Τατζίκων με το Κίεβο ή την Ουάσινγκτον, τότε πρέπει να αναλάβουν δράση οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και να αποδείξουν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι ο ISIS παίρνει εντολές από τη Δύση – δηλαδή πρέπει να αποδείξουν κάτι απείρως πιο δύσκολο, αν όχι τελείως παράλογο…