Μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των γερμανών τουριστών η Ρόδος | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

ΤUI: Οσοι προλάβατε, προλάβατε – τέλος οι προσφορές της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα

Θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας - έχουν ήδη πάρα πολλές κρατήσεις, υπογραμμίζει ο CEO της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρείας στον κόσμο σε όσους «ποντάρουν» σε φθηνά πακέτα κατά το «πρότυπο» προηγούμενων τουριστικών σεζόν
Protagon Team

Πολλοί Γερμανοί ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ειδικά (και ιδανικά) αν αυτές συνδυάζονται με ένα ταξίδι ευκαιρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Εμπελ (Sebastian Ebel) διευθύνοντα σύμβουλο της Tui, η εποχή των φθηνών τουριστικών πακέτων έχει τελειώσει οριστικά.

«Δεν θα υπάρξει καλοκαίρι της τελευταίας στιγμής το 2023 όπως παλιά», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag». «Αντίθετα», τονίζει, «οι τιμές θα είναι υψηλότερες παρά φθηνότερες λίγο πριν την αναχώρηση, επειδή οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν επίσης ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εξακολουθούν να είναι σε υψηλή ζήτηση».

Ετσι, οι ξαφνικές ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής θα είναι πλέον η εξαίρεση. Η ζήτηση για πτήσεις διακοπών υπερβαίνει την προσφορά. Γι’ αυτό και οι φθηνές προσφορές, με περιστασιακές εξαιρέσεις για εκστρατείες μάρκετινγκ, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες όπως στο παρελθόν, εξηγεί ο CEO της TUI.

«Οι  Γερμανοί πάντως, ανυπομονούν να ταξιδέψουν ξανά φέτος. Αλλά παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι πελάτες έχουν ορίσει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό που δεν θέλουν να ξεπεράσουν. Έτσι πολλοί επιλέγουν τον πιο ελκυστικό προορισμό διακοπών για αυτούς. Οι προσφορές all-inclusive είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς φέτος γιατί καλύπτονται όλα τα έξοδα», σημειώνει και επικαλείται  Μαρόκο, την Τυνησία, την Κύπρο και την Ταϊλάνδη ως σχετικά φθηνούς προορισμούς διακοπών με ελάχιστες αλλαγές τιμών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, οι τιμές είναι φθηνότερες από ό,τι στην ίδια τη Γερμανία. Στην Ισπανία, μπορείτε να φάτε και να πιείτε πολύ φθηνότερα από ό,τι στη Γερμανία», αναφέρει ενδεικτικά.

Κατά μέσο όρο, οι πελάτες της Tui ξοδεύουν 1.200 ευρώ ανά άτομο και σύμφωνα με τον Εμπελ, η Ελλάδα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, με σχεδόν καθόλου κενές κλίνες σε ορισμένα θέρετρα διακοπών, όπως δημοφιλή ξενοδοχεία στην Κω, την Κρήτη ή τη Ρόδο.

Διαθεσιμότητα υπάρχει ακόμη στη Μαγιόρκα, την ηπειρωτική Ισπανία και την Τουρκία.