| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εχετε δεδομένη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Πρωθυπουργός –του ζήτησε να καταθέσει πρόταση μομφής σε συνέχεια των αιτιάσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση της συμπολίτευσης– κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Ρώτησε εκ νέου ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης των Ανδρουλάκη - Κουκάκη
Protagon Team

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε». Την απάντηση αυτή έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές στον Πρωθυπουργό, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία ωστόσο δεν απαντήθηκαν. «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», διερωτήθηκε εκ νέου, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό».

Επιπλέον, είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, και ρώτησε ξανά, κατά τη δευτερολογία του, ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.

Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης σε αυτή τη διαδικασία (σ.σ. της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον “ψόφιο κοριό” στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ’ το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», δήλωσε.

«Αν τολμάτε, καταθέστε τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», προκάλεσε νωρίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός: «Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, καταθέστε τώρα πρότασης μομφής. Τώρα».

«Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε για μια ακόμα φορά ότι είστε ένας θρασύδειλος πολιτικός που επιμένει να ρητορεύει μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Κάντε το για να ξεκινήσουμε αμέσως μια τριήμερη συζήτηση. Και θα βρείτε απέναντι 157 βουλευτές, [κοινοβουλευτική ομάδα] “μπετόν αρμέ” μέχρι να πάμε στις επόμενες εκλογές», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ (περισσότερα εδώ).

Υπενθυμίζεται, δε, ότι σε δική του παρέμβαση μετά την πρωτολογία Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αντιδράσει έντονα στην καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είχε πει ψέματα στην προ ημερών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Με κατηγορήσατε, κ. Τσίπρα, ότι είπα ψέματα σε μια συνεδρίαση που γνωρίζετε είναι δεσμευτικά απόρρητη και ξέρετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω επί της ουσίας. Η λέξη “ψέμα” είναι βαριά. Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε. Εγώ ουδέποτε ανέφερα στην Επιτροπή της Βουλής αυτά που είπατε. Δεν είπα κουβέντα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης, εξ ου και η νεότερη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του (περισσότερα εδώ).