410
| InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τσίπρας: Αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 20:50
|InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τσίπρας: Αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 20:50

«Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα που διατύπωσε νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξίσου, «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» αποτελεί «και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή»

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή» τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στη «στείρα ανταλλαγή δηλώσεων».

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ΄ αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη εστάλη πρόσκληση προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να συζητήσει τόσο το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια «για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ» όσο και το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την κυβέρνηση».

Οπως είχε κάνει γνωστό τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης» για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, με τη συμπολίτευση να συμφωνεί «στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...