Ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει το νέο πρωθυπουργικό γραφείο | INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Τσίπρας θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη κάθε 15 ημέρες

Κατά τα εγκαίνια του εκεί νέου πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα επισκέπτεται την πόλη -«η οποία πρέπει να βρει τον παραγωγικό ρυθμό της»- τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες. Τον υποδέχθηκε ένα άλλο γραφείο - ομοίωμα, έμπνευσης της Λαϊκής Ενότητας
Protagon Team

Για τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης η υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και άλλοι φορείς της πόλης. Τον περίμενε -στο απέναντι πεζοδρόμιο- και μία ομάδα μελών της Λαϊκής Ενότητας τα οποία είχαν προετοιμάσει ένα θεατρικό σκετς.

Μέλη της ΛΑΕ στήνουν ένα γραφείο – ομοίωμα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης thestival.gr)

Προσομοίασαν το νέο γραφείο τοποθετώντας ένα τραπέζι με κόκκινο βελούδινο τραπεζομάντηλο με μία κορνίζα του κ. Τσίπρα, ποτήρια σαμπάνιας και λουλούδια. Ενας ένας παρουσιάζονταν και αυτοπροσδιορίζονταν («άνεργος» ή «συνταξιούχος») οι συγκεντρωμένοι πολίτες που είχαν σχηματίσει ουρά ώστε να συνομιλήσουν με τον υπεύθυνο.

Στην πραγματικότητα, υπεύθυνη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Ψυχολογία, η οποία στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Διοικητικά το γραφείο θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο φακός πιάνει τον κ. Τσίπρα την ώρα που χαζεύει τη Θεσσαλονίκη από το παράθυρο του νέου γραφείου (INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ)

«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους φορείς. Θα ασχολείται με «ποικίλα θέματα, αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας», σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος θα επισκέπτεται το γραφείο τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες και όποτε ΆΛΛΟΤΕ  είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα, ενώ θα συγκαλεί εκεί και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης, για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

Ο κ. Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου γραφείου, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στο πλευρό της κυρίας Τσαρουχά και του κ. Βερναρδάκη

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη τον παραγωγικό της ρυθμό και την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης. «Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης και την ενίσχυση και άλλων πτυχών», τόνισε, αναφερόμενος και στον στόχο της αναβάθμισης της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ο ίδιος επισκέφθηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θέρμη. Επεσήμανε ότι «μια ξενάγηση στον χώρο υπενθυμίζει ότι η πολιτιστική παράδοση της χώρας δεν είναι μόνο η αρχαία κουλτούρα, αλλά είναι και οι επιστήμες, ο πολιτισμός των επιστημών και όλη αυτή η βαριά παρακαταθήκη». Το ανθρώπινο κεφάλαιο, το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ίδιο.