«Στις ευρωεκλογές κρίνεται με ποιον τρόπο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην ΕΕ», τονίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας. | INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Προτεραιότητα η αμυντική αυτονομία της ΕΕ

Το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας είναι στις προτεραιότητες της ΕΕ, επεσήμανε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ για την ΚΑΠ τόνισε ότι χρειάζεται αναθεώρηση 
Protagon Team

 Τη σημασία της ευρωπαϊκής αυτονομίας στο θέμα της ασφάλειας επεσήμανε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για έκδοση ευρωομολόγων για την άμυνα, πρόταση που στήριξε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και αρκετοί ακόμη ηγέτες κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. 

«Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα είναι 950 ευρώ και 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός. Τώρα γίνεται το πρώτο βήμα. Τώρα ο κατώτατος θα είναι άνω των 800 ευρώ και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ολα αυτά συναρτώνται με την καλή πορεία της οικονομίας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «στις εκλογές κρίνεται με ποιον τρόπο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην ΕΕ», επισημαίνοντας ότι «από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η ασφάλεια». 

Οπως τόνισε, στην ΕΕ «συζητείται η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και αν πρέπει να γίνουν κάποια βήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωομολόγου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αμυντικές ανάγκες της ΕΕ, κάτι το οποίο θα ωφελήσει και την Ελλάδα. Μπορεί να είναι σε αρχικά βήματα η κουβέντα αλλά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο πολύ μεγάλης συζήτησης στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το παλέψουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει την στρατηγική της αυτονομία» 

Αναφορικά με την ΚΑΠ, τόνισε ότι «στην κοινή αγροτική πολιτική χρειάζεται αναθεώρηση».