Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Τσιάρας: Εχω εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Παππά

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες για εγκληματικές οργανώσεις
Protagon Team

Υπό εξέταση βρίσκεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες για εγκληματικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Για τη σύλληψη του καταζητούμενου Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας αρκέστηκε να πει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ, όπως έκανε γνωστό, η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων (και για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες).

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της.

Ο πολιτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε πέρυσι με τη μη είσοδό της στη Βουλή και την Πέμπτη έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης των ποινικών ευθυνών, παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να καταλήξει στην αναφορά του για το τέλος της δίκης της ΧΑ:

«Οι έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της».

Οσον αφορά τις εφέσεις των καταδικασθέντων, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα είναι μία τόσο μακρά διαδικασία, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα τόσο σε ό,τι αφορά τους δικαστές όσο και στις αίθουσες.