640
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην παρέμβασή του το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσακαλώτος: Ο Δρίτσας έδωσε διευκρινίσεις – «πάντα υπάρχει ένας Βρούτσης που χτυπάει από κάτω»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 11:54
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην παρέμβασή του το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσακαλώτος: Ο Δρίτσας έδωσε διευκρινίσεις – «πάντα υπάρχει ένας Βρούτσης που χτυπάει από κάτω»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 11:54

Τυπικά η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη ήταν για τις δημόσιες συμβάσεις. Ουσιαστικά ήταν για τη… δημόσια δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα που εν μέσω πολιτικής κρίσης με την υπόθεση απεργία πείνας του δολοφόνου-τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, βγήκε και είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν».

Παρά τις διευκρινίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που παραδέχτηκε το λάθος του, αυτή του η τοποθέτηση ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τη ΝΔ για να επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση. Με την έναρξη, λοιπόν, της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ότι «χθες ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, με μία προκλητική και ανιστόρητη δήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η εγκληματική συμμορία των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε την ελληνική κοινωνία και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές ενέργειες αφορούσαν τον πολιτικό χώρο της Δεξιάς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι όφειλαν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν και έπρεπε και ο κ. Δρίτσας να δώσει εξηγήσεις, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, «και όχι να περιφέρεται στα κανάλια, να λέει ότι αλλοιώθηκε η δήλωσή του», αν και αυτή ήταν συγκεκριμένη. «Είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα θύματα της 17 Νοέμβρη, προσβολή στην παράταξη της ΝΔ, προσβολή στη Βουλή, προσβολή στον ελληνικό λαό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στον κ. Βρούτση απάντησε, με το γνωστό του στιλ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν κατεβαίνεις στο σπίτι πιο κάτω, και πας πιο κάτω και πιο κάτω και φτάνεις στο κελάρι και λες ότι δεν έχει άλλο κάτω, πάντα υπάρχει ένας κ. Βρούτσης που χτυπάει από κάτω, τουκ, τουκ, τουκ… », είπε, για να επικρίνει τον κ. Βρούτση πως «αν ήταν έντιμος θα έλεγε αυτό που έγινε, δηλαδή ότι ο κ. Δρίτσας έκανε διευκρινιστική δήλωση».

Αυτός είναι διάλογος, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε: «Ολες οι εκδοχές της Αριστεράς, η κομουνιστική, σοσιαλδημοκρατική, έχουν πολύ σαφή τοποθέτηση στο θέμα της τρομοκρατίας, για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Είναι τόσο σαφής, που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί, εκτός αν έχεις τον κ. Βρούτση να σου χτυπάει κάτω από το κελάρι και δείχνει ότι η συζήτηση μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω». Η Αριστερά, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδείξει ένα μέτωπο εναντίον της τρομοκρατίας. «Αλλά, όπως έχουμε πει, και ο κ. Τσιάρας και η κυρία Μπακογιάννη και οι άνθρωποι του πολιτισμού, άλλο αυτό και άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Άλλο αυτό και άλλο να λέμε στους φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό είναι για το οποίο δεν θέλει να μιλήσει ο κ. Βρούτσης», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως εάν δεν επιδειχθεί η αναγκαία ευελιξία και κατανόηση ότι οι νόμοι είναι για όλους, θα έχει ευθύνη και ο κ. Βρούτσης διότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Εχουμε έναν ισοβίτη αμετανόητο δολοφόνο και αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα να τον μετατρέψει σε ήρωα, με την ολιγωρία και την άτεγκτη στάση της κυβέρνησης και με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο κ. Δρίτσας και που προφανώς αναγκάστηκε να ανακαλέσει, να διορθώσει, διότι κατάλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν να περάσει στον κόσμο ότι συνολικά το πολιτικό σύστημα στέκεται απέναντι στην τρομοκρατία», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του έχει ζητήσει να εφαρμοστεί το δίκαιο και πως δεν μπορεί μία Δημοκρατία να ανεχθεί να καταλήξει απεργός πείνας.

«Το θέμα του Κουφοντίνα έχει καταδικαστεί ηθικά, νομικά, πολιτικά», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και συμπλήρωσε: «Καταδικάζουμε, με αφορμή όλο αυτό το θέμα, ότι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί παγώνουν, ακόμα και δημοσιεύσεις εφημερίδων, που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε περιορισμό ελευθεριών. Χθες το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση και πρέπει όλοι να έχουν ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια τους, διότι είναι σε βάρος του λαού και σε βάρος του λαϊκού κινήματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News