O Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» | YouTube/ATTICA TV
Επικαιρότητα

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Φάνηκε ότι ήθελε ένα άλλο κόμμα – Ο Τσίπρας έπρεπε να έχει πάρει θέση

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι στόχος της «Ομπρέλας» είναι η συγκρότηση ενός μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Protagon Team

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε τα όσα δραματικά συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και έφεραν τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη στιγμή, υπενθυμίζοντας ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής Πρεβέζης με τον Συνασπισμό το 2004, αλλά πέρασε κατευθείαν στο θέμα της επόμενης ημέρας.

Επέκρινε τον κ. Κασσελάκη και την απολιτική στάση του, σημειώνοντας ότι είναι παράξενο να κάνει κάποιος πολιτική χωρίς ανάλυση. «Δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τον νέο αρχηγό ότι ήθελε άλλο κόμμα «και καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος» δήλωσε για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του προκατόχου του στην αρχηγία.

Ο κ. Τσακαλώτος, πάντως, άφησε και την αιχμή προς την πλευρά του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχε πάρει θέση στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο και πως δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι στόχος της «Ομπρέλας» είναι η συγκρότηση ενός μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επαφές με την ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, ενώ δεν απέκλεισε πιθανές συζητήσεις ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Δεν θ’ αρχίσουμε πόλεμο “τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του”» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας είπε ότι, αν αποχωρήσει και η ομάδα «6+6» (η τάση των Αλέξη Χαρίτσης, Νάσου Ηλιόπουλου και της κυρίας Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.