Φωτογραφία αρχείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επικαιρότητα

Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του, διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής
Protagon Team

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά συνελήφθη ένας ακόμη εμπλεκόμενος στην καταδίωξη στην Εθνική Οδό που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Πρόκειται για 18χρονο Ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια και διακεκριμένες κλοπές.

Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στη φυλακή δύο συνεργοί του ηλικίας 17 και 20 ετών αντίστοιχα, που είχαν συλληφθεί μετά την καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στην Αθηνών-Κορίνθου.

Ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του, διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή.