«Πού την είδατε την ανησυχία από όσα λέω;» διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Τράπεζες: Ξανά καμπανάκι από Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Ανεξήγητη και επικίνδυνη επιμονή του υπουργού Οικονομίας να αναφέρεται σε πιθανή ανάγκη νέων κεφαλαίων για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Κατά τα άλλα πάντως, φταίει η διαστρέβλωση των λεγομένων του από αντιπολίτευση και ΜΜΕ!
Protagon Team

«Εγώ ποτέ δεν μίλησα για (νέα) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», βγήκε να πει προ ημερών σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, παρά ταύτα την Τετάρτη επανήλθε με νέα δήλωση για το θέμα και αυτή την φορά ήταν εξόχως σαφέστερος.

Εάν δεν προσέξουμε μπορεί να οδηγηθούμε σε λύσεις για τις οποίες θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια για τις τράπεζες και τα κεφάλαια αυτά ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει ο έλληνας φορολογούμενος, προειδοποίησε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, επιδεικνύοντας ανησυχητική επιμονή στα σχόλια για την πιθανότητα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το εντυπωσιακό όμως – και συνάμα εξοργιστικό- είναι ότι η νέα αυτή προειδοποίηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα, ήρθε την ίδια στιγμή που ο ίδιος κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία και τα «κακά» μέσα ενημέρωσης ότι παρερμήνευσαν την προηγούμενη δήλωσή του για τις τράπεζες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, και ότι κινδυνολογούν για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Αναιρώντας ωστόσο μέσα σε δευτερόλεπτα τον ίδιο του τον εαυτό, ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε λίγο αργότερα, μέσα στη Βουλή, αυτό ακριβώς που διέψευδε: ότι δεν αποκλείεται ο απλός πολίτης να κληθεί ξανά να βάλει λεφτά για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας!

«Ουδεμία αναησυχια προέκυψε απο την προηγούμενη ομιλια μου στην επιτροπή», υποστήριξε στη σημερινή παρέμβασή του και επέμεινε:

«Κανεις δεν τρόμαξε οτι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Κανείς δεν αισθάνθηκε ότι θέτω τέτοιο θέμα».

Αμέσως μετά όμως, αναφέρθηκε σε τέσσερις αυτονόητες -όπως τις χαρακτήρισε- αλήθειες, που αποτελούν -όπως υπογράμμισε- το μόνο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί η κυβέρνηση να δει και να αξιολογήσει τις διάφορες ρυθμίσεις για τις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, «η όποια λύση να βλέπει πρώτα τις κοινωνικές συνέπειες» και «πρέπει να δούμε τις δημοσιονομικής φύσης συνέπειες αν έχει επιβάρυνση για το Δημόσιο και η επιβάρυνση τραπεζών, αν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια και πώς θα τα βρούμε».

Την ίδια στιγμή, πάντως, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν -κάτι που όπως σημείωσε, έχει δηλώσει και ο διοικητής της ΤτΕ.

Κατά τα άλλα ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αποκαλύφθηκε στην προσπάθειά της να θυσιάσει την σοβαρότητά της, αντιπολιτευόμενη…