Το ταχύπλοο που προκάλεσε το δυστύχημα | Intimenews
Επικαιρότητα

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ενώπιον του εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου

Ο 44χρονος Γάλλος, που κατηγορείται για δύο θανάτους, έχει ισχυριστεί ότι δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο μαρτυρίες αυτοπτών αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο
Protagon Team

Ενώπιον του εισαγγελέα Ναυπλίου πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε καΐκι στο Πόρτο Χέλι με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανδρών και τον βαρύ τραυματισμό μίας γυναίκας.

Ο Γάλλος, που είναι κτηματομεσίτης, κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά την κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο 44χρονος είπε ότι δεν έτρεχε και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό.

Οσα υποστηρίζει έρχονται σε αντίθεση με άλλες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι είχε αναπτύξει εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα σε σημείο όπου κινούνται μικρές βάρκες.

Εν τω μεταξύ, η 60χρονη τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα.

Αρχικά είχε μεταφερθεί διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Αργους για να σταθεροποιηθεί, έπειτα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της και από εκεί μεταφέρθηκε στην εντατική του «Αγίου Σάββα».