Επικαιρότητα

Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Πέθανε 19χρονη δόκιμος

Η κοπέλα συμμετείχε σε εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Εμφάνισε πυρετό και μέσα σε δύο ημέρες η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή
Protagon Team

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς 19χρονη πρωτοετής δόκιμος άφησε την τελευταία πνοή της κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου), όπου και επέβαινε η θανούσα.

Η 19χρονη δόκιμος εμφάνισε πυρετό την περασμένη Τρίτη. Αν και της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, τα συμπτώματα επέμεναν και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Νάπολης.

Η κλινική εικόνα της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε το πρωί της Πέμπτης

Η σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».