Η κατασκευή στο νυχτερινό κέντρο κατέρρευσε την ώρα ποπυ διασκέδαζαν εκατοντάδες άνθρωποι | Yonhap via REUTERS
Επικαιρότητα

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Δύο νεκροί από κατάρρευση κατασκευής σε κλαμπ με αθλητές

Στο νυχτερινό κέντρο διασκέδαζαν μέλη ομάδων που συμμετείχαν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου - Δεν συγκαταλέγονται Έλληνες μεταξύ των τραυματιών
Protagon Team

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αθλητές που μετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης κατασκευής μέσα σε νυχτερινό κέντρο, στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 02:30 του Σαββάτου (τοπική ώρα, αργά την Παρασκευή στην Ελλάδα) τη στιγμή που στο κλαμπ διασκέδαζαν εκατοντάδες άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Από την κατάρρευση της κατασκευής, που ήταν κάτι σαν πατάρι, έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες, ηλικίας 27 και 38 ετών. Κανένας από τους δύο δεν ήταν αθλητής.

«Χορεύαμε και ξαφνικά πέσαμε 5-6 μέτρα στο κενό. Μετά όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο», είπε νεοζηλανδός πολίστας που ήταν στο σημείο.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες πόλο που τελείωσαν χθες Παρασκευή τους αγώνες τους. Στους τραυματίες δεν συγκαταλέγονται Ελληνες ή Ελληνίδες.

Ασφαλείς οι ελληνίδες αθλήτριες

Από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν έλληνες αθλητές ή αθλήτριες στο νυχτερινό κέντρο όπου συνέβη το δυστύχημα.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», ανέφερε στο ΑΠΕ ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Μορφέσης.

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό.

Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα) με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα. Οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

Η κατασκευή που κατέρρευσε μέσα στο νυχτερινό κέντρο // Yonhap via REUTERS

Οπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ, στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν οι πολίστριες της εθνικής ομάδας που γιόρταζαν την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου.

Οι τραυματίες –όλοι ελαφρά– είναι τέσσερις αθλητές από τις ΗΠΑ, δύο πολίστριες από τη Νέα Ζηλανδία και άλλη μία από την Ολλανδία, ενώ αναφέρεται επίσης τραυματισμός ενός ατόμου από την Ιταλία και ενός από τη Βραζιλία. Τρεις από τους τραυματίες παρέμειναν για λίγο σε νοσοκομείο, οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών.

Η αστυνομία του Γκουανγκζού ήδη έθεσε υπό κράτηση τους ιδιοκτήτες και άτομα που εργάστηκαν για την ανακαίνιση και την επέκταση του κλαμπ, αναφέρει ο Guardian.