Περίπου 170 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όμως για πολλούς από τους ενοίκους ήταν ήδη αργά... | YouTube
Επικαιρότητα

Τραγωδία στη Λυών: Δέκα νεκροί, οι πέντε παιδιά, από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο επταώροφης πολυκατοικίας, με συνέπεια να επεκταθεί γρήγορα. Πολλοί από τους ενοίκους χρειάστηκε να πηδήξουν στο κενό για να γλιτώσουν από τις φλόγες
Protagon Team

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα σε πολυκατοικία σε προάστιο της Λυών, στην κεντροανατολική Γαλλία, στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας 3 ως 15 ετών, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοινώθηκε από την περιφέρεια.

Η πυρκαγιά, «τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα», «έχει πλέον σβήσει», διευκρίνισε η περιφέρεια στην ανακοίνωσή της.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην κοινότητα Βοξ-αν-Βελέν. Οι φλόγες ξεκίνησαν από το ισόγειο και επεκτάθηκαν προς τους ορόφους. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί από τους ενοίκους χρειάστηκε να πηδήξουν στο κενό για να γλιτώσουν, με συνέπεια να υποστούν τρομακτικά τραύματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν σχεδόν 170 πυροσβέστες και δύο από αυτούς τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε επίσης ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο και αρχίζει σχετική έρευνα.

«Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς… υπάρχουν αρκετά σενάρια και θα διεξαχθεί έρευνα», δήλωσε ο Νταρμανέν, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υπουργός Κατοικίας Ολιβιέ Κλάιν αναμενόταν να μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στον τόπο της τραγωδίας.