| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Επεισόδια και χημικά στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Την ίδια ώρα, άγνωστοι έκαιγαν περιπολικό στο Μοναστηράκι. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση - Ενταση επικράτησε και στις πορείες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Protagon Team

Οι ρουτίνες των μπαχαλάκηδων και της αστυνομικής καταστολής δεν διαταράχθηκαν ούτε στο πένθος για την τραγωδία των Τεμπών. Μια καθόλα ειρηνική και βουβή διαμαρτυρία για τα διαχρονικά –και εγκληματικά όπως αποδεικνύεται– λάθη της ελληνικής Πολιτείας στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων η οποία διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, αμαυρώθηκε από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ατόμων που βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, την ώρα που η πορεία έφτανε στο Σύνταγμα, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγη ώρα μετά τις 9 μ.μ. οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είχαν παραδοθεί στην κυκλοφορία.

(InTime News)
(InTime News)
Αγνωστοι έκαψαν περιπολικό στο Μοναστηράκι

Το ίδιο βράδυ, ομάδα αγνώστων έσπασε και έβαλε φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στις πορείες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη ξεκίνησαν επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ανάβοντας φωτιές σε κάδους επί της Εγνατίας και σε άλλους δρόμους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Στη Λάρισα, κουκουλοφόροι αποσπάστηκαν από τον όγκο της πορείας καθώς έφταναν στην πλατεία του ΟΣΕ και πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και αντικείμενα στην είσοδο του κτιρίου.

Στη συνέχεια, μπήκαν στο ισόγειο των γραφείων του Οργανισμού και έγραψαν με σπρέι «άλλη μια κρατική δολοφονία». Ακολούθησε ένταση με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.