Μητσοτάκης και Σολτς ενώπιος ενωπίω στις Βρυξέλλες | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» έδειξε στον Σολτς ο Μητσοτάκης

Σε όχι και τόσο θερμό κλίμα το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία τήρησε και πάλι μια πολιτική ίσων αποστάσεων στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων
Protagon Team

Στη σκιά της επαμφοτερίζουσας στάσης του Βερολίνου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις –πρότεινε «να τα βρουν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, αγνοώντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης–, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με τον καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Με βάση την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης και ο γερμανός ομόλογός του συζήτησαν για τη στήριξη στην Ουκρανία και για την ενεργειακή κρίση.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ολαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια κίνηση αντίστοιχη με αυτή που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο: έδειξε στον συνομιλητή του τον περιβόητο τουρκικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αμφισβητεί όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΕΕ.