Ο Κώστας Αρβανίτης σε φωτογραφία από την ομιλία του στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

«Τον μπιιιπ τον Μητσοτάκη»: Καφενείο η Ευρωβουλή, δεν κρατήθηκε ο Αρβανίτης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του από την τοποθέτηση του εκπρόσωπου της ευρωομάδας RenewEurope, Μαλίκ Ασμάνι, με αποτέλεσμα να του ξεφύγει φωναχτά το υβριστικό σχόλιό του για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο ΕΚ
Protagon Team

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος για τις οργίλες επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου (θυμηθείτε κάποιες εδώ και εδώ) , ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο.

Ενθουσιασμένος, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», από την τοποθέτηση του εκπρόσωπου της ευρωομάδας RenewEurope, Μαλίκ Ασμάνι, και μη ελέγχοντας τον τόνο της φωνής του λόγω ακουστικών, ο Κώστας Αρβανίτης γύρισε προς τον παρακαθήμενό του Πέτρο Κόκκαλη, λέγοντας με περισσή ικανοποίηση: «Τον… μπιιιπ, τον Μητσοτάκη».

Στις βολές του κατά του Πρωθυπουργού για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ο  Μαλίκ Ασμάνι -στην ομάδα του οποίου σημειωτέον έχει ενταχθεί ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κύρτσος- χρησιμοποίησε και τη φράση του Σωκράτη, ότι «ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματάει η συζήτηση».

Η τοποθέτησή του προφανώς και ενθουσίασε -όπως ήταν επόμενο- τον Κώστα Αρβανίτη, με τη διαφορά όμως ότι την ανωτέρω αυθόρμητη έκφραση «ευαρέσκειας» προς τον Ασμάνι από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την άκουσαν και άλλοι παρόντες στην Ολομέλεια, όπως μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

«Από τον Κυριάκο, μέχρι την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Μετσόλα, η οποία ζήτησε αμέσως διευκρινίσεις για το ‘μπιιιπ’.

»Και εκνευρίστηκε.

»Προσωπικά ανέμενα ότι θα τον επέπληττε τον Αρβανίτη, αλλά δεν το έκανε. Προχώρησε η συζήτηση, και το θέμα ξεχάστηκε.

»Ούτε δε, και ο ευγενής Κυριάκος, έθεσε θέμα. Και καλά έκανε. Αρκεί που όλοι διαπιστώσαμε το επίπεδο Αρβανίτη…», καταλήγει στην περιγραφή του αρθρογράφος των «ΝΕΩΝ».

Και το θέμα μπορεί να πέρασε, μένει όμως η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε καφενείο, με αντίστοιχου επιπέδου εκφράσεις για πολιτικούς αντιπάλους…