Το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες στον διάδρομο προσγείωσης | REUTERS/Issei Kato
Επικαιρότητα

Τόκιο: Στις φλόγες αεροπλάνο με 379 επιβαίνοντες – συγκρούστηκε στο έδαφος με άλλο

Είχε μόλις προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Χανέντα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, την ώρα που ετοιμαζόταν να απογειωθεί αεροπλάνο της Ακτοφυλακής που μετέφερε βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές. Πέντε νεκροί στο μικρότερο αεροσκάφος
Protagon Team

Aεροσκάφος της εταιρείας Japan Airlines έπιασε φωτιά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του Τόκιο, Χανέντα, μετά από σύγκρουση με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα.

Το επιβατικό αεροσκάφος, ένα Airbus A350, που προερχόταν από το Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία, είχε μόλις προσγειωθεί στο Τόκιο.

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV, οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος της πτήσης 516, απομακρύνθηκαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες εκτάκτου ανάγκης.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι υπάρχουν 17 τραυματίες ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Airbus.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της ακτοφυλακής κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά είναι σοβαρά τραυματίας, ενώ άλλοι πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκαν νεκροί, λίγη ώρα αργότερα, από τα συνεργεία διάσωσης.

Το αεροπλάνο της ακτοφυλακής ήταν έτοιμο να απογειωθεί για να μεταφέρει βοήθεια στη σεισμόπληκτη χερσόνησο του Νότο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι το Χανέντα έκλεισε προσωρινά.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επιβάτες να φωνάζουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους που έχει γεμίσει με καπνό και άλλους να τρέχουν να απομακρυνθούν μέσω της φουσκωτής τσουλήθρας εγκατάλειψης αεροπλάνου.

«Ενιωσα έναν θόρυβο σαν να είχαμε χτυπήσει κάτι και τινάχθηκα ψηλά μόλις προσγειωθήκαμε. Είδα σπίθες έξω από το παράθυρο και την καμπίνα γεμάτη με καπνό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ένας επιβάτης της πτήσης.