Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάνει δηλώσεις εναντίον του Τραμπ, έξω από δικαστήριο του Μανχάταν, τον Μάιο | EPA/OLGA FEDOROVA
Επικαιρότητα

Το Χόλιγουντ χειροκροτά τον Μπάιντεν: «Σεβασμός, θαυμασμός και ευγνωμοσύνη»

Διασημότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κάποιοι από τους οποίους τον είχαν επικρίνει επειδή δεν ήθελε να αποσυρθεί, επαίνεσαν τον αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του και δήλωσαν τη στήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις
Protagon Team

Το Χόλιγουντ αντέδρασε στην είδηση ​​ότι ο Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από τις προεδρικές εκλογές, με ευγνωμοσύνη και ανακούφιση.

Λίγες ώρες πριν ο Μπάιντεν ανακοινώσει ότι σταματά την προσπάθειά του για επανεκλογή και υποστηρίζει την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, ο δημιουργός της «Δυτικής Πτέρυγας», Aαρον Σόρκιν, υποστήριξε σε άρθρο του στους New York Times ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιλέξουν τον μετριοπαθή Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ ως υποψήφιό τους για να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Στο άρθρο του, ο Σόρκιν δικαιολόγησε την πρότασή τους ως «μια ξεκάθαρη και ισχυρή επίδειξη» που έχει στόχο «να αποτρέψουν έναν διαταραγμένο άνδρα από το να πάρει την εξουσία».

Αλλά μόλις ο Μπάιντεν αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την κούρσα, ο Σόρκιν επανήλθε, δηλώνοντας την στήριξή του στην Χάρις, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία της για τον Λευκό Οίκο.

«Τα παίρνω όλα πίσω. Η Χάρις για την Αμερική!» Ο Σόρκιν είπε σε μια δήλωση που κοινοποίησε ο ηθοποιός του «West Wing», Τζόσουα Μαλίνα στο X.

Οπως σημείωσε ο Guardian, oι ένθερμοι υποστηρικτές των Δημοκρατικών επαίνεσαν την απόφαση του Μπάιντεν και τον ίδιο.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, είπε ότι αισθάνεται «σεβασμό, θαυμασμό και στοργή» για τον Μπάιντεν για την απόφασή του.

«Σε μια πράξη οξυδερκούς πολιτικής και ανιδιοτελούς πατριωτισμού, ο Τζο Μπάιντεν παραμερίζει για να ανοίξει τον δρόμο για έναν άλλο Δημοκρατικό να γίνει πρόεδρος… γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε. «Με σεβασμό, θαυμασμό και στοργή, σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε!».

Η Μπάρμπρα Στράιζαντ έγραψε στο X ότι «θα πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες που κράτησε όρθια τη δημοκρατία μας».

Ο παρουσιαστής και κωμικός Τζον Στιούαρτ, ο οποίος πρόσφατα είχε επικρίνει την απροθυμία του Μπάιντεν να αποσυρθεί, αντέδρασε με μία μόνο λέξη: «Θρύλος».

Ο γνωστός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Κεν Μπερνς είπε ότι ο Μπάιντεν «θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους σπουδαίους. Η Ιστορία αναγνωρίζει ενέργειες που είναι μεγαλύτερες από τον άνθρωπο. Εχοντας οδηγήσει τη χώρα μακριά από την καταστροφική θητεία του προκατόχου του και κάνοντας αθόρυβα καλά πράγματα για όλους τους Αμερικανούς, σε κόκκινες πολιτείες και σε μπλε, επιτεύγματα που τον έφεραν, όσον αφορά τη νομοθετική δράση, σε ισότιμη θέση με τον Λίντον Τζόνσον και τον Φράνκλιν Ρούζβελτ. Τζο, δεν μπορώ να φανταστώ πού θα ήμασταν χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά σου», έγραψε στο X.

Ο πρωταγωνιστής του «Star Wars», Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος επισκέφτηκε τον Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο τον Μάιο, τον ευχαρίστησε και είπε ότι είχε «ένα ρεκόρ επιτευγμάτων που δεν κατάφερε κανένας πρόεδρος στη διάρκεια της ζωής μας. Αποκατέστησε την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα στον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερα χρόνια ψεμάτων, εγκλημάτων, σκανδάλων και χάους».

Η κωμικός Κάθι Γκρίφιν, η οποία δέχθηκε απειλές για τη ζωή της επειδή επέκρινε τον Τραμπ, έγραψε: «Ας γράψουμε ιστορία!!!! Επιτέλους!».

Ο ηθοποιός του «Star Trek», Τζορτζ Τακέι, χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «έναν αξιοπρεπή και έντιμο άνθρωπο, έναν εξαιρετικά επιτυχημένο πρόεδρο και πατριώτη» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να «ενωθούν πίσω» από την Χάρις για να νικήσουν τον Τραμπ.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζον Φαβρό, ο οποίος επέκρινε πρόσφατα τον Μπάιντεν για την παραμονή του στην κούρσα, επαίνεσε την απόφασή του ως «θαρραλέα και ανιδιοτελή πράξη».

Η Σερ, η οποία μόλις είχε αναρτήσει στο Twitter ότι δεν πίστευε πως οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να κερδίσουν χωρίς τον Μπάιντεν, έγραψε ότι τώρα, οι Δημοκρατικοί πρέπει να τολμήσουν να σκεφτούν διαφορετικά από το συνηθισμένο και ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για τη νίκη.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είπε ότι υποστηρίζει «ολόψυχα» την απόφαση του Μπάιντεν και ενέκρινε την υποψηφιότητα της Χάρις, γράφοντας στο Instagram: «Την εμπιστεύονται, είναι δοκιμασμένη και είναι ένθερμη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των έγχρωμων και μιλά για ελπίδα και ενότητα στην Αμερική. την εποχή του μεγάλου εθνικού διχασμού της».

Η κωμικός Ελεν ΝτιΤζένερις σημείωσε και αυτή ότι «είναι ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν για όλα όσα έχει κάνει», ενώ η κωμικός Εϊμι Σούμερ δήλωσε ότι «τα παίζει όλα» για την Χάρις.

Η ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Μπάιντεν στην οποία υποστηρίζει την Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών.