Αν κοιτάξει κανένας τις εφαρμογές που προτιμούν και κατεβάζουν κατά κόρον οι χρήστες κινητών και tablet θα καταλάβει πολλά για τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές τους.
Στην περίπτωση της Apple και των εφαρμογών της φαίνεται πόσο όλοι μας λίγο-πολύ είναι προσανατολισμένοι στην ψυχαγωγία και την επικοινωνία με τους οικείους τους. Στον κατάλογο, εκτός από αυτήν για τα πόκεμον, δεν υπάρχουν μάλιστα νέες εφαρμογές, μία ένδειξη της προτίμησης σε καθιερωμένα και δοκιμασμένα προϊόντα.
Ο κατάλογος έχει ως εξής:
Το Snapchat και το Messenger, η εφαρμογή συζητήσεων του Facebook, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις και είναι εύκολο να δούμε το γιατί. Εφαρμογές που χρησιμοποιούν κυρίως οι νέοι για την εύκολη και γρήγορη επικοινωνία τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα (και αφτιά) των γονιών τους.
Στην τρίτη θέση το παιχνίδι-φαινόμενο του 2016, το Pokémon GO που έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους έξω από το σπίτι τους για να ψάχνουν πόκεμον.
Ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση το Instagram και το Facebook, που δεν χρειάζονται πια ιδιαίτερες συστάσεις.
Εξίσου γνωστές και πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές είναι το YouTube και το Google Maps που είναι στην έκτη και έβδομη θέση.
Την δεκάδα κλείνουν τρεις εφαρμογές ψυχαγωγίας που δείχνουν την αλλαγή του μοντέλου διασκέδασης.
H Pandora και το Spotify, στην όγδοη θέση και τη δέκατη θέση αντίστοιχα, που είναι εφαρμογές streaming που δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να ακούει μουσική όποτε θέλει.
Μεταξύ τους, στην ένατη θέση, είναι το Netflix, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ταινίες και σίριαλ από τον υπολογιστή ή την ταμπλέτα τους όποτε θέλουν.