708
| CreativeProtagon

Το Ρονάλντο Vs Μέσι «έκοψε» το ακριβότερο εισιτήριο στην ιστορία των σπορ

Sportscaster Sportscaster 18 Ιανουαρίου 2023, 17:45
|CreativeProtagon

Το Ρονάλντο Vs Μέσι «έκοψε» το ακριβότερο εισιτήριο στην ιστορία των σπορ

Sportscaster Sportscaster 18 Ιανουαρίου 2023, 17:45

Την τελευταία φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι πάτησαν το ίδιο χορτάρι, το ημερολόγιο έγραφε 8 Δεκεμβρίου 2020. Ηταν αγώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο η Γιουβέντους του Πορτογάλου είχε νικήσει (3-0) την Μπαρτσελόνα του Αργεντινού. Εφέτος, πολλοί πίστευαν (και ήλπιζαν) ότι θα απολάμβαναν μια αναμέτρηση των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Στον τελικό – γιατί όχι; Οταν η Πορτογαλία αποκλείστηκε και το σενάριο αυτό πετάχτηκε στον κάλαθο των απραγματοποίητων επιθυμιών, το πιο πιθανό ήταν πως δεν θα τους ξαναβλέπαμε τον έναν απέναντι στον άλλον. Και όμως, αύριο (19/1) έχουν ραντεβού στο Ριάντ.

Οταν συμφωνήθηκε αυτό το φιλικό ματς –μιας ομάδας επιλέκτων από την Αλ Νασρ και την Αλ Χιλάλ, τους δυο μεγαλύτερους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, με την Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι–, κανείς δεν φανταζόταν ότι στο μεταξύ ο Κριστιάνο θα γινόταν παίκτης της Αλ Νασρ. Ξαφνικά, ένας αγώνας μονόπλευρου αραβικού ενδιαφέροντος μετατράπηκε σε event παγκόσμιου βεληνεκούς: Ρονάλντο εναντίον Μέσι. Με τον 37χρονο πορτογάλο σούπερσταρ να υποδέχεται στο «Κινγκ Φαχντ» τον άσπονδο φίλο του ως αρχηγός της μικτής ομάδας, αλλά και να πραγματοποιεί ενώπιόν του το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

Ηταν και αυτό ένα παιχνίδι της Μοίρας. Μια ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών ημερών που ο «CR7» κουβαλούσε από τη θητεία του στην Πρέμιερ Λιγκ (επειδή έσπασε το κινητό τηλέφωνο ενός νεαρού οπαδού της Εβερτον που προσπαθούσε να τον φωτογραφίσει), δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια της Αλ Νασρ. Ετσι, η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο σαουδαραβικό κοινό θα είναι αυτή εναντίον της Παρί.

Το ματς θα είναι sold-out. Το 68.000 θέσεων «Κινγκ Φαχντ» θα γέμιζε ακόμη και αν η χωρητικότητά του ήταν 20 φορές μεγαλύτερη. Σύμφωνα με το «ESPN», περίπου 2 εκατ. άνθρωποι μπήκαν, ταυτοχρόνως, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία διατέθηκαν τα εισιτήρια. Αν και οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας και των γύρω χωρών, τεράστια ζήτηση σημειώθηκε και από άλλες, μακρινές περιοχές της Γης.

Οι διοργανωτές σκέφτηκαν να εκμεταλλευθούν αυτή τη φρενίτιδα βγάζοντας σε δημοπρασία ένα προνομιακό εισιτήριο με την ονομασία «Beyond Imagination» (πέρα από τη φαντασία). Ο κάτοχός του θα απολαύσει το ματς από την εξέδρα των VIP, θα παρακολουθήσει την τελετή της απονομής μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, θα φωτογραφηθεί με τη νικήτρια ομάδα και θα έχει πρόσβαση στα αποδυτήρια, όπου θα συναντήσει τον Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Εμπαπέ και όποιον άλλον από τους διάσημους άσους επιθυμεί. Στην Παρί αγωνίζεται και ο Αχράφ Χακίμι, ο οποίος στο Μουντιάλ του Κατάρ βοήθησε το Μαρόκο να γίνει η πρώτη αραβική και αφρικανική εθνική ομάδα που έφτασε ποτέ στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Με τους επίλεκτους θα εμφανιστεί ο Σαλέμ αλ-Νταουσάρι, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ της Σαουδικής Αραβίας επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε χθες (Τρίτη) και ο πλειοδότης, ο Μουσρέφ αλ-Χαμντί, γενικός διευθυντής του ομίλου real estate AqarOne, προσέφερε το ιλιγγιώδες ποσό των 10 εκατ. ριάλ – περίπου 2,6 εκατ. δολάρια. Για ένα εισιτήριο φιλικού ματς! «Συγχαρητήρια, το αξίζεις, μακάρι ο Θεός να σε ανταμείψει με το καλό», έγραψε στο Twitter o Τουρκί αλ-Σεΐχ, επικεφαλής της Αρχής Γενικής Ψυχαγωγίας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοινώνοντας τον νικητή της δημοπρασίας.

Πρόκειται για το ακριβότερο εισιτήριο που πουλήθηκε ποτέ στην ιστορία των σπορ (με νόμιμη διάθεση, όχι στη μαύρη αγορά). Το ρεκόρ κατείχε μέχρι χθες ο αγώνας μπέιζμπολ Σικάγο Καμπς – Κλίβελαντ Ιντιανς (1,7 εκατ. δολάρια, το 2016). Στον σχετικό κατάλογο ακολουθούν δύο παιχνίδια μπάσκετ (Κλίβελαντ Καβαλίερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 194.000 δολάρια και Λέικερς – Σέλτικς με 167.000 δολάρια) και η πυγμαχική αναμέτρηση του Φλόιντ Μέιγουέδερ με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ το 2017 (157.000 δολάρια).

Οπου κι αν πηγαίνει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, τον Ρονάλντο τον… κυνηγούν τα ρεκόρ. Οπως κατέγραψε το οδοιπορικό της ισπανικής εφημερίδας Marca στο Ριάντ, η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας κινείται στους ρυθμούς του πριν καν ακουμπήσει την μπάλα. Παντού στην πόλη υπάρχουν φωτογραφίες του. Πιτσιρικάδες περπατούν στον δρόμο φορώντας φανέλες με το «7»: της Ρεάλ, της Γιουβέντους, της Γιουνάιτεντ… Και στο χωμάτινο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα από την έδρα της Αλ Νασρ, μεγάλοι και παιδιά παίζουν μπάλα προσπαθώντας να τον μιμηθούν, ακόμη κι αν είναι οπαδοί της μεγάλης αντιπάλου της νέας του ομάδας.

«Από μικρός υποστηρίζω την Αλ Χιλάλ, όμως τώρα είμαι με την Αλ Νασρ. Ο Κριστιάνο είναι ο αγαπημένος μου παίκτης», εξομολογήθηκε ο 28χρονος Φαρίντ στον ρεπόρτερ της Marca.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...