Ο Αντονι Μπλίνκεν κάνει επίδειξη των κιθαριστικών του δυνατοτήτων στο μπαρ του Κιέβου | BRENDAN SMIALOWSKI/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Το ροκ μήνυμα του Μπλίνκεν στον Πούτιν παίζοντας κιθάρα σε μπαρ του Κιέβου

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, δεινός κιθαρίστας, τραγούδησε τον εμβληματικό ύμνο του Νιλ Γιανγκ «Rockin' in the Free World» μαζί με ουκρανούς μουσικούς, το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες συνομιλίες του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Protagon Team

Αλλοι παίρνουν το όπλο τους και άλλοι την κιθάρα. Ο Αντονι Μπλίνκεν, έφερε μαζί του στο Κίεβο και τα δύο, τα όπλα ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και την αγαπημένη του κιθάρα στη σκηνή ενός μπαρ του Κιέβου, όπου πήγε για να χαλαρώσει μετά τις συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, εκτός από δεινός διαπραγματευτής, είναι και άσος στην κιθάρα, καθώς συχνά-πυκνά παίζει ροκ, παρέα με άλλους μουσικούς.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Μπλίνκεν ανέβηκε στη σκηνή του Barman Dictat στο Κίεβο, όπου έπαιζε το ουκρανικό συγκρότημα 19.99, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Πούτιν: «Rockin’ in the Free World» («Ροκάροντας στον ελεύθερο κόσμο»), το διάσημο τραγούδι που έγραψε ο Νιλ Γιανγκ, το 1989, λίγο πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας το ρεφρέν, ο αμερικανός υπουργός άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει κατευθείαν στον ουκρανικό λαό, από τη σκηνή του μπαρ: «Οι στρατιώτες σας, οι πολίτες σας, ιδίως στα βορειοανατολικά, στο Χάρκοβο, υποφέρουν τρομερά. Αλλά πρέπει να ξέρουν, εσείς πρέπει να ξέρετε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μαζί σας, τόσο μεγάλο μέρος του πλανήτη είναι μαζί σας και μάχονται όχι μόνο για μία ελεύθερη Ουκρανία, αλλά για τον ελεύθερο κόσμο. Και ο ελεύθερος κόσμος είναι και αυτός με το μέρος σας».

Ο Αντονι Μπλίνκεν στη σκηνή μαζί με τους ουκρανούς μουσικούς – REUTERS/Yurii Kovalenko

Ο Μπλίνκεν είχε παρακολουθήσει όλη τη συναυλία των 19.99, πριν ανέβει στη σκηνή για το ανκόρ. Ο τραγουδιστής της μπάντας, Ντμίτρι Τέμνιι, τον παρουσίασε στο κοινό, λέγοντας ότι είναι ένας σπουδαίος φίλος της Ουκρανίας.

Ο Αντονι Μπλίνκεν τραγουδά Rockin’ in the free world, μαζί με τον Ντμίτρι Τέμνιι – BRENDAN SMIALOWSKI/Pool via REUTERS