294
|

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:48

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:48

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις του ΠΙΟΠ ανά χώρο:

Ιστορικό Αρχείο

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση «από το παράθυρό μου», σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου. Ανταποκρινόμενα σε σχετική πρόσκληση 210 παιδιά από ακριτικά νησιά απεικόνισαν την καθημερινότητά τους στον τόπο τους και τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες. Η έκθεση συνδυάζεται με εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 8-11 ετών (ώρα 18:30). Τη βραδιά κλείνει η προβολή για μικρούς και μεγάλους της πολυβραβευμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων, χωρίς διαλόγους, «Το αγόρι και ο κόσμος», του  Αλέ Αμπρέου (Βραζιλία, 2013, 81΄).

Η ταινία, που συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική της, αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που το σκάει από το σπίτι του προκειμένου να αναζητήσει τον πατέρα του. Στο ταξίδι αυτό, ο μικρός ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τη σύγχρονη Βραζιλία και τις αντιφάσεις της.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418051 (Δευτ.- Παρ. 9:00-17:00).

Δίκτυο Μουσείων

Μουσείο Μετάξης, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Αργυροτεχνίας

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...