241
H εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουντζέσκου | EPA/OLIVIER HOSLET

To NATO καλωσορίζει τη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 11:04
H εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουντζέσκου
| EPA/OLIVIER HOSLET

To NATO καλωσορίζει τη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 11:04

To NATO καλωσορίζει «τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων», δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντζέσκου, κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ, σημείωσε η κυρία Λουντζέσκου, είναι ο εξοπλισμός αυτός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα.

«Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα».

Ομοίως για το θέμα της ενιαίας ευρωπαϊκής Αμυνας, η εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επέλεξε να απαντήσει επισημαίνοντας την… πάγια έκκληση του ΝΑΤΟ προς τους ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα», είπε η κυρία Λουντζέσκου, «δείχνει τον δρόμο εκεί, επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην Αμυνα».

Οσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, η εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι «ο γενικός γραμματέας [Γενς Στόλτενμπεργκ] και πολλοί σύμμαχοι (βλ. ΗΠΑ) είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Στη ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας της Συμμαχίας, Μάιμπα Μπράζε, μίλησε για τον ρόλο των γυναικών στο ΝΑΤΟ.

«Προσωπικά –δήλωσε– νιώθω επαγγελματίας, δεν αισθάνομαι κάποια συγκεκριμένη πτυχή σε σχέση με το φύλο. Πιστεύω ότι μας προσλαμβάνουν ως επαγγελματίες και όχι επειδή είμαστε γυναίκες ή άνδρες». Για το ίδιο θέμα, η κ. Λουντζέσκου υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να δείξουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός για όλους και είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...