Επικαιρότητα

Το ΚΥΣΕΑ άλλαξε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ

Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί που επελέγησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας υπό τον Πρωθυπουργό
Protagon Team

Σε αλλαγές των επικεφαλής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Στρατού,προχώρησε το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό. Στη θέση του έμεινε μόνο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η αλλαγή στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ήταν δεδομένη λόγω λήξης της θητείας του αντιναύαρχου Τσούνη, για τους  αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και  ΓΕΣ δεν υπήρχε ανάγκη άμεσης αντικατάστασης, καθώς είχαν αλλάξει μόλις πριν από έναν χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, στη  συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να αποστρατευθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μέχρι σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Νέος αρχηγός ΓΕΝ επελέγη  ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.

Αποφασίστηκε τέλος,  η παράταση της θητείας του αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).