Οι Μαρκ Ζάκερμπεργκ (αριστερά) και Ελον Μασκ ως μονομάχοι της αρχαίας Ρώμης, σε φωτογραφία-προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης |
Επικαιρότητα

Το Κολοσσαίο προσκαλεί Μασκ και Ζάκερμπεργκ σε μονομαχία

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ένα... σίκουελ του «Μονομάχου» μεταξύ των μεγιστάνων της τεχνολογίας θα ήταν ένα ανεπανάληπτο ιστορικό θέαμα. Οι δυο τους παρουσιάζονται θετικοί στην πρόταση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η μάχη τους στη ρωμαϊκή αρένα δεν πρέπει να είναι βίαιη
Protagon Team

Μα είναι δυνατόν, δύο ηγέτες της ψηφιακής εποχής, πρωτοπόροι στην πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον, να θέλουν να παλέψουν σώμα με σώμα, ωσάν πρωτόγονοι, μέσα σε ένα κλουβί; Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι μια μονομαχία μεταξύ του Ελον Μασκ και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα ήταν ένα κορυφαίο, ανεπανάληπτο, ιστορικό θέαμα. Γιατί, όμως, η αναμέτρηση να λάβει χώρα, όπως πρότεινε ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, στη διάσημη Octagon Arena του Λας Βέγκας (το οποίο, πέρα από του τζόγου, είναι Μέκκα και της πυγμαχίας) ενώ είναι διαθέσιμο το Κολοσσαίο;

«Φαίνεται πως ένα σίκουελ του “Μονομάχου” θα μπορούσε να είναι στα σκαριά» γράφει η Μέρι Τζέικομπ της New York Post, αναφερόμενη, φυσικά, στην πασίγνωστη ταινία «Gladiator» του Ρίντλεϊ Σκοτ (και των πέντε Οσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας) με πρωταγωνιστές τον Χοακίν Φίνιξ και τον Ράσελ Κρόου. Αναφέρει, μάλιστα, πως η ιταλική κυβέρνηση, μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάθε άλλο παρά αποκλείει το ενδεχόμενο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας φέρεται να επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Twitter και της Tesla, τον Μασκ, και το μεγάλο αφεντικό της Meta, τον Ζάκερμπεργκ, ούτως ώστε να διοργανώσουν έναν αγώνα στο ιστορικό Κολοσσαίο της Ρώμης. Υπερφίαλος όντας (πέρα από όλα τα άλλα εξαιτίας των οποίων είναι άλλοτε ο πιο πλούσιος, όπως σήμερα, και άλλοτε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο), ο 52χρονος Μασκ επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο, γράφοντας στο δικό του Twitter πως υπάρχουν «κάποιες πιθανότητες να διεξαχθεί μια μονομαχία στο Κολοσσαίο».

Ζήτημα, όμως, αποτελεί ότι αμφότεροι οι μεγιστάνες της τεχνολογίας, στον κόσμο των πολεμικών τεχνών μυούνται από τον Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος πέρα από κάτοχος μαύρης ζώνης πρώτου βαθμού στο βραζιλιάνικο jujitsu, είναι επίσης ερευνητής στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και παραγωγός του Lex Fridman Podcast, το οποίο περιστρέφεται γύρω από «τη φύση της νοημοσύνης, της συνείδησης, της αγάπης και της ισχύος».

Αφού ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να αποικήσει τον Αρη έγραψε στο Twitter τον προηγούμενο μήνα ότι είναι «έτοιμος για μια μάχη σε κλουβί» με τον Ζάκερμπεργκ, ο συνιδρυτής του Facebook έσπευσε να απαντήσει, γράφοντας κάτι σαν «πες μου πού».

Το επιτελείο του Ζάκερμπεργκ φέρεται να μετέφερε το μήνυμα στον πρόεδρο του Ultimate Fighting Championship, Ντάνα Γουάιτ, οι συνεργάτες του οποίου επικοινώνησαν με ιταλούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το TMZ Sports. Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ξεκαθάρισε πως «αν ο Ζάκερμπεργκ και ο Μασκ θέλουν να εμφανιστούν στο Κολοσσαίο, θα πρέπει να προβούν σε μια μη βίαιη μονομαχία».

Μιλώντας στο ΤΜΖ, πηγές με άμεση γνώση επιβεβαίωσαν πως το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού αρχικά επικοινώνησε με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ (ιδιωτικά), ενώ στη συνέχεια το αίτημα διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του UFC. «Ο,τι κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα» έγραψε ο Μασκ, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Μάξιμου Δέκιμου Μερίδιου (Ράσελ Κρόου), εν αναμονή των εξελίξεων.