Μια από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να λαμβάνει το εμβόλιο | Twitter/Recep Tayyip Erdoğan
Επικαιρότητα

Το κινεζικό εμβόλιο έκανε ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε την εκστρατεία εμβολιασμών στη γείτονα και έλαβε το σκεύασμα της Sinovac σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για να καθησυχάσει τις αμφιβολίες των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματικότητά του
Protagon Team

Εμβολιάστηκε δημόσια και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκστρατεία εμβολιασμών κατά της Covid-19 στη χώρα του. Ο 66χρονος πολιτικός εμφανίστηκε με μαύρο μπλουζάκι και έκανε το εμβόλιο Coronavac, της κινεζικής φαρμακευτικής Sinovac.

Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματός του AKP, Ομάρ Τσελίκ, στόχος του προέδρου ήταν να καθησυχάσει κάθε αμφιβολία των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η Τουρκία έχει θρηνήσει 23.000 νεκρούς από την επιδημία της Covid-19, αν και πολλοί εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας είχε δώσει την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Coronavac, της κινεζικής εταιρείας Sinovac, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει ότι η εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν εντός των επόμενων 48 ωρών.

Σε πρώτη φάση η Τουρκία αναμένεται να παραλάβει 3 εκατομμύρια δόσεις, από τα 50 εκατομμύρια που έχει αγοράσει από τη Sinovac.