Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο στο νοσοκομείο «Αλ Σίφα», το «κρησφύγετο» των επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο νοσοκομειακό συγκρότημα | REUTERS/Doaa Rouqa
Επικαιρότητα

Το Ισραήλ πολιορκεί νοσοκομείο-πιθανό κρησφύγετο του Γιαχία Σινουάρ

Η επιδρομή στο «Αλ Σίφα» έγινε επειδή οι Ισραηλινοί έχουν πληροφορίες ότι εκεί κρύβεται ο αρχηγός της Χαμάς
Protagon Team

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Γάζα, καθώς οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν το νοσοκομείο «Αλ Σίφα» επειδή πιστεύουν ότι εκεί κρύβεται ο Γιαχία Σινουάρ, ο  ηγέτης της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, δύο πολεμιστές της Χαμάς που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Ισραηλινούς επιβεβαίωσαν ότι ο Σινουάρ κρύβεται κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο στην Πόλη της Γάζας.

Η συγκεκριμένη επιδρομή των Ισραηλινών είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ενώ πέριξ του «Αλ Σίφα» διεξάγονται μάχες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και εκπροσώπους της Χαμάς, οι εγκαταστάσεις του «Αλ Σίφα» χτυπήθηκαν από ισραηλινή επιδρομή, όπως και το νοσοκομείο «Αλ Νασρ».

Η Ερυθρά Ημισέληνος (ο μουσουλμανικός Ερυθρός Σταυρός) ανακοίνωσε ότι ελεύθεροι σκοπευτές βάλλουν και εναντίον τρίτου νοσοκομείου: «Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ στο νοσοκομείο “Αλ Κουντς”, στην Πόλη της Γάζας, προκαλώντας τραυματισμούς μεταξύ των εκτοπισμένων».

Στο Αλ Σίφα είχαν καταφύγει πρόσφυγες από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι κινούνται προς το νότιο τμήμα της. Οπως μεταδίδεται, έπειτα από την ισραηλινή επιδρομή έφυγαν κατά κύματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα 20 από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας δεν λειτουργούν πλέον, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου παίδων Αλ-Ραντίσι, που διέκοψε τις υπηρεσίες του μετά από επίθεση Ισραηλινών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 11.078 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ των νεκρών οι ανήλικοι είναι 4.506 και οι γυναίκες 3.027. Οι τραυματίες είναι 27.490 άτομα.