Στόχος κυβερνοεπίθεσης φαίνεται πως έγιναν ορισμένα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας και συγκεκριμένα μια βάση δεδομένων που αφορά τη μισθοδοσία του στρατιωτικού προσωπικού και περιλαμβάνει τραπεζικά δεδομένα μελών των ενόπλων δυνάμεων.
Τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν πως οι αρμόδιοι υποψιάζονται ότι πίσω από την παραβίαση αυτή βρίσκονται κινεζικοί παράγοντες, κάτι που το Πεκίνο απορρίπτει.
Όπως αναφέρει το BBC, η διαχείριση της βάσης που παραβιάστηκε είχε ανατεθεί σε εξωτερικό ανάδοχο αλλά μέχρι ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις για κλοπή στοιχείων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποψιάζεται στην Κίνα, η οποία θεωρείται ότι έχει «βεβαρημένο παρελθόν» σε τέτοιες δράσεις. Όμως θα χρειαστεί καιρός για να εξακριβωθεί η «διαδρομή» της κυβερνοεπίθεσης και να ανακοινωθεί επισήμως ο «ένοχος».
Μόλις τον περασμένο μήνα, όπως γράφει ο Guardian, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα για μια παγκόσμια εκστρατεία «κακόβουλων» επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, και ξεκίνησαν κοινή επιχείρηση για την αποκάλυψη της κατασκοπείας του Πεκίνου.
Το κινεζικό υπουργεί Εξωτερικών απορρίπτει τις αιτιάσεις, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη και μάχεται κατά όλων των μορφών κυβερνοεπιθέσεων. Υποστηρίζει ακόμη ότι όσα καταλογίζονται στην Κίνα έχουν στόχο να τη δυσφημίσουν.