408
Η φιγούρα του Τάκερ Κάρλσον δεσπόζει στο κτίριο της Fox News στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Το Fox News εξέδωσε δικό του «διαβατήριο εμβολιασμού»!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:50
Η φιγούρα του Τάκερ Κάρλσον δεσπόζει στο κτίριο της Fox News στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Το Fox News εξέδωσε δικό του «διαβατήριο εμβολιασμού»!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:50

Στην Αμερική υπάρχει μεν αφθονία εμβολίων, που διατίθενται προς όλους εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Και αυτό συμβαίνει επειδή σημαντικό μέρος του πληθυσμού (σχεδόν το 50% σε μερικές Πολιτείες) αρνείται να εμβολιαστεί, εκφράζοντας έντονο σκεπτικισμό.

Το στοιχείο της λαϊκής άρνησης στον εμβολιασμό καλλιεργήθηκε με ζήλο από το δεξιών τόνων αμερικανικό δικτύο Fox News, οι παρουσιαστές του οποίου και βήμα έδωσαν στους διαφόρους εκπροσώπους του no vax ρεύματος και τους επαίνεσαν κιόλας. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξελίξεις για το ίδιο το κανάλι, που δείχνουν και την αλλοπρόσαλλη τακτική του και τη βαθιά υποκρισία του.

Το Fox είναι η τηλεοπτική επιχείρηση που με συνεχείς εκπομπές της αμφισβήτησε το λεγόμενο «διαβατήριο εμβολιασμού», καθώς θεωρεί ότι συνιστά μέσο απροκάλυπτης διάκρισης εις βάρος των πολιτών. Μάλιστα η τηλεπερσόνα Τάκερ Κάρλσον, ο δημοφιλέστερος σχολιαστής του καναλιού, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο «διαβατήριο» ανάλογο των «νόμων Τζιμ Κρόου», δηλαδή άκρως διαχωριστικό και ρατσιστικό.

Η υποκρισία που αποκαλύφθηκε αφορά το γεγονός ότι το κανάλι στο εσωτερικό του εφαρμόζει πολιτική καταγραφής προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων του, και δη των πιο ευαίσθητων από αυτά, των υγειονομικών.Η μητρική εταιρεία του καναλιού, η Fox Corporation, έχει ήδη εφαρμόσει την ιδέα του «διαβατηρίου εμβολιασμού» στους υπαλλήλους της. Και σε αυτούς τους τελευταίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στο Fox News, διοικητικοί, τεχνικοί και συντάκτες.

Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: τον περασμένο Ιούνιο όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν από το τμήμα Προσωπικού της εταιρείας ένα email με το οποίο εκαλούντο να πληροφορήσουν την επιχείρηση για την εμβολιαστική κατάστασή τους. Η επιχείρηση ήθελε να μάθει πότε, πού, με ποιο σκεύασμα εμβολιάστηκαν οι υπάλληλοι, επίσης αν είχαν κάνει όλες τις δόσεις. Η πρόφαση για την αναζήτηση τέτοιου είδους στοιχείων ήταν η ακόλουθη: «Η παροχή αυτών των πληροφοριών στην εταιρεία θα τη βοηθήσει στον σχεδιασμό των κινήσεών της και στην ανίχνευση τυχόν επαφών».

Το νόστιμο στην υπόθεση είναι ότι όλοι όσοι ανέφεραν οικειοθελώς την εμβολιαστική κατάστασή τους κατάφεραν να παρακάμψουν τον καθημερινό έλεγχο. Ελαβαν το εξής email: «Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό σας. Πλέον δεν απαιτείται να ελέγχεστε καθημερινώς προσερχόμενοι στην εργασία σας». Επειτα από αυτό τα αντιδεξιά media των ΗΠΑ έστησαν χορό: «Το Fox News εφαρμόζει το δικό του Fοx Clear Pass» έγραψαν.

Το ίδιο το κανάλι δεν απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν τη διπλή στάση του, δημοσίως να καταγγέλλει το «διαβατήριο εμβολιασμού» και στο εσωτερικό του να κυκλοφορεί το δικό του «διαβατήριο». Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η Fox θα απαιτήσει εμβολιασμούς όταν οι υπάλληλοι επιστρέψουν πλήρως στα γραφεία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...