Ο Πρωθυπουργός στον γνωστό πια χαιρετισμό λόγω κορονοϊούλ με τον κ. Καρλ Νεχάμερ |
Επικαιρότητα

Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αυστριακό υπουργό Εσωτερικών

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Καρλ Νεχάμερ την ικανοποίηση της Αθήνας για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την Αυστρία
Protagon Team

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, είχε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα, οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οσον αφορά το Μεταναστευτικό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, ο αυστριακός υπουργός εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα – που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της Αυστρίας  να συνδράμει την Ελλάδα έμπρακτα, όπως άλλωστε ήδη έχει πράξει στον Εβρο.

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον αυστριακό υπουργό Εσωτερικών την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.