. | IntimeNews
Επικαιρότητα

Το «αντίο» του Μαυρωτά στη Βουλή: Μη βιαστείτε να νεκρολογήσετε το Ποτάμι

Αποχαιρέτησε την Ολομέλεια και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δίνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα
Protagon Team

Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς είπε το δικό του «αντίο» στους βουλευτές του Κοινοβουλίου. Κάπως έτσι ολοκληρώνει την θητεία του ένας από τους πλέον σοβαρούς και μετριοπαθείς νέους κοινοβουλευτικούς που κέρδισε τον σεβασμό συναδέλφων του από τα περισσότερα κόμματα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων για τη συνεργασία τους μέσα από γόνιμες -τις περισσότερες φορές- αντιπαραθέσεις. Να ευχαριστήσω το πάντα πρόθυμο προσωπικό της Βουλής που μας βοήθησε ουσιαστικά στη λειτουργία μας ως βουλευτές. Και κυρίως να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο γραφείο που δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα για να είμαι εγώ κατάλληλα προετοιμασμένος» ανέφερε ενώ συνέχισε:

«Και επίσης τους συνεργάτες του Ποταμιού, τα παιδιά από την Κοινοβουλευτική Υποστήριξη στους οποίους οφείλεται ένα μεγάλο μέρος από την πολύ καλή εικόνα που έδειξε το Ποτάμι στη Βουλή. Μπορεί να διαφωνούσατε με τις θέσεις μας, αλλά δεν θα διαφωνήσετε ότι ήμασταν πάντα καλά διαβασμένοι.

Και βέβαια ευχαριστώ και τον Σταύρο που μου άνοιξε την πόρτα γι αυτό το ωραίο ταξίδι που θα συνεχιστεί».

Ο κ. Μαυρωτάς θυμήθηκε και τα παιδικά του χρόνια όταν όλοι τον καλούσαν να διαλέξει μία από τις «μεγάλες ομάδες» για να υποστηρίξει.

«Η πορεία του Ποταμιού στη Βουλή μου θύμισε λίγο τα παιδικά μου χρόνια» ανέφερε εξηγώντας:

«“Τι ομάδα είσαι;” ρώταγαν.

“Πανιώνιος” απαντούσες.

“Και από τις μεγάλες;”

Το Ποτάμι αρνιόταν να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση και για αυτό έγινε στόχος και των δύο μεγάλων. Και βέβαια και των αντίστοιχων Μ.Μ.Ε. των οποίων ακούω κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους να πανηγυρίζουν -ειρωνικά όπως συνηθίζουν μάλιστα- για την πτώση του.

Το Ποτάμι όμως μην βιαστείτε να το νεκρολογήσετε. Μπορεί να μην είναι παρόν στην επόμενη Βουλή, αλλά θα είναι παρόν στην πολιτική σκηνή γιατί σε μια μεταβατική και ρευστή περίοδο -όπως αυτή που διανύουμε- χρειάζεται ο γόνιμος, ορθολογικός, συνθετικός λόγος του.

Και επειδή “οι καλοί δεν χάνονται” και το Ποτάμι είναι καλό για τον τόπο, δεν θα χαθεί. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τα εμπρός θα τραβήξει, γιατί η ανάγκη για δημιουργία, αξιοκρατία, σύνεση, σύνθεση, επιδίωξη συναινέσεων, θεσμική θωράκιση, η ανάγκη για προοδευτικές λύσεις πέρα από ιδεολογικά χαρακώματα που πρεσβεύει δεν θα πάψουν ποτέ να είναι επίκαιρες στη χώρα».