Νίκος Κοτζιάς - Αλέξης Τσίπρας ο τελευταίος ασπασμός... | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Τσίπρα – Κοτζιά: εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην ΥΠΕΞ

Η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της Κίνησης Πράττω για την πολιτική του Πρωθυπουργού στη Θράκη κατέληξε στην ολική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών και τη δεύτερη αποπομπή του πρώην αρχηγού της ελληνικής διπλωματίας, αυτή τη φορά από ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος
Protagon Team

Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Κοτζιάς, το τέλος μίας σχέσης.  Η κριτική που άσκησε ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών στην πολιτική του Πρωθυπουργού στη Θράκη, δεν έγινε ανεκτή από το Μαξίμου, επήλθε ρήξη και την Παρασκευή, με συνοπτικές διαδικασίες, ο τέως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ετέθη εκτός ψηφοδελτίων του παραπαίοντος κυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση τριών μελών της  Κίνησης «Πράττω» (της οποίας προΐσταται ο κ. Κοτζιάς) που κατείχαν δημόσια αξιώματα, κατόπιν σχετικής απαίτησης του Μαξίμου (σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε το «Πράττω» στην σχετική ανακοίνωσή του).

Στη δε ανακοίνωση που εξεδόθη, τα μηνύματα Κοτζιά προς την άλλη πλευρά ήταν σαφή:

 «Τους συμμάχους και συνεργαζόμενους πρέπει κανείς να τους σέβεται και να μην αντιμετωπίζει το φιλικά διαφορετικό ως εχθρικό», υπογράμμιζε και αφού έκανε λόγο για αδικαιολόγητη πολεμική που δέχεται από το Μαξίμου, καλούσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον να μην εμφανίζει θέματα πολιτικής ως προσωπικά προβλήματα.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε τέλος και μία απάντηση για τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση, είχε ισχυριστεί ότι ουδέποτε είχαν ζητηθεί παραιτήσεις στελεχών του «Πράττω» από το Μαξίμου.

«Αν ο κ. Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου, είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Πρόβλημα δικό τους όχι δικό μας», ήταν το αιχμηρό σχόλιο μέσω ανάρτησης στο Τwitter (δείτε τη κάτω).

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ σχετικά με τις παραιτήσεις, ο υπουργός είχε αναφέρει: «Σέβομαι και δεν θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της»