Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θέλει να κάνει τα Σκόπια το 30ο μέλος της Συμμαχίας | NTB Scanpix/Vidar Ruud via REUTERS
Επικαιρότητα

Την Τετάρτη η υπογραφή ένταξης της «μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Οι χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα κληθούν κάθε μία χωριστά να επικυρώσουν το πρωτόκολλο για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ένταξη της ΠΓΔΜ στον οργανισμό
Protagon Team

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας – με αυτό το όνομα πλέον – στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε tweet σήμερα Σάββατο, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα γίνει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Την ΠΓΔΜ θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Κάνει λόγο για μια «ιστορική στιγμή» ενώ αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «μελλοντική Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Στη συνέχεια κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσει το πρωτόκολλο ώστε πλέον και τυπικά να γίνεται λόγος για τη Βόρεια Μακεδονία ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το πρωτόκολλο θα κληθεί να επικυρώσει και η ελληνική Βουλή.