Αυτή υποτίθεται ότι είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ | REUTERS/Borut Zivulovic
Επικαιρότητα

Σλοβενία: Τίμησαν τη Μελάνια Τραμπ με άγαλμα που μοιάζει με σκιάχτρο

Η ιδέα για ένα μνημείο προς τιμή της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δεν συγκίνησε τους κατοίκους της γενέτειράς της, κυρίως για αισθητικούς λόγους
Protagon Team

Αλλο ένα γλυπτό στη μεγάλη σειρά όσων υποτίθεται ότι μοιάζουν με το πρόσωπο που (επίσης υποτίθεται) ότι τιμούν κατάφεραν να προσθέσουν οι Σλοβένοι.

Το αμφίβολης αισθητικής ξύλινο άγαλμα προς τιμή της  Μελάνια Τραμπ που στήθηκε στη γενέτειρά της Σέβνιτσα, ελάχιστα θυμίζει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα.

Η ιδέα για την δημιουργία του ανήκει στον Μπραντ Ντόουνι, καλλιτέχνη από το Κεντάκι που εργάζεται στο Βερολίνο. Αυτός ανέθεσε στον ερασιτέχνη γλύπτη Αλες Ζουπέβκ να το δημιουργήσει. Το άγαλμα απεικονίζει την Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της το 2017.

Μια λεπτομέρεια με σημασία που μάλλον εξηγεί πολλά: Ο Ζουπέβκ ειδικεύεται στη γλυπτική με αλυσοπρίονο!

Οι κάτοικοι της Σέβνιτσα δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με το γλυπτό, που το συνέκριναν με σκιάχτρο ή με τη Στρουμφίτα (λόγω του χρώματος ταγέρ), ενώ για άλλους δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ντροπή» για τον τόπο τους.

Δεν λείπουν όμως και όσοι το βρίσκουν μια «εξαιρετική ιδέα», γιατί «η Μελάνια Τραμπ είναι ηρωίδα της Σλοβενίας που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των ΗΠΑ».

Η Σέβνιτσα έχει γίνει δημοφιλής στους τουρίστες από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ – και μαζί του η Μελάνια – ήλθαν στο προσκήνιο  της επικαιρότητας και η πόλη το εκμεταλλεύεται όπως μπορεί.