Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια και δεν διστάζει να «τσαλακωθεί» για να δώσει το καλό παράδειγμα | Reuters
Επικαιρότητα

Τηλεμαραθώνιος για ένα εκατομμύριο δέντρα στη Δανία

Τηλεοπτικό έρανο για τη συλλογή 2,71 εκατομμυρίων ευρώ για δενδροφύτευση οργανώνει η ΕΡΤ της  Δανίας. Στόχος είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, το πρώτο δέντρο θα φυτέψει η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν
Protagon Team

Την ευκαιρία να φυτέψουν δέντρα ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και παρακολουθώντας τηλεόραση, θα έχουν οι κάτοικοι της Δανίας, αφού την Κυριακή θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που διοργανώνει τηλεμαραθώνιο γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η εκπομπή θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση και θα έχει διάρκεια δυόμιση ωρών. Οι παρουσιαστές θα προσπαθήσουν να πείσουν τους τηλεθεατές να συμβάλουν οικονομικά, ώστε να φυτευθούν 1 εκατομμύριο δέντρα σε όλη τη χώρα.

Η δεντροφύτευση είναι σημαντική για τη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και μία πολύ καλή συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η μετάδοση θα γίνει καταμεσής του δάσους Gisselfeld Klosters Skove και η Μέτε Φρεντέρικσεν θα φυτέψει το πρώτο δέντρο, στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα στον λαό της. Οσοι δίνουν χρήματα θα γίνονται αυτόματα μέλη της πρωτοβουλίας «δάση του λαού».

Για αρχή, ο χώρος που θα καλυφθεί από δέντρα υπολογίζεται σε 5.998 στρέμματα, ενώ στο μέλλον αναζητούνται και άλλα κομμάτια γης που θα διατεθούν για φύτεμα.