| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

Τηλεφώνημα του Γιάννη Οικονόμου στον πατέρα του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή

Συνομίλησε μαζί του για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ του μετέφερε και τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, τον διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας»
Protagon Team

Στον πατέρα του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, τηλεφώνησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και συνομίλησε μαζί του για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ του μετέφερε και τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον πατέρα του δολοφονηθέντος ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Επίσης του εξέφρασε την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην υπάρξει άλλο θύμα της οπαδικής βίας.

«Τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης»

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε πως η κάθοδος των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη αποτελούν μια «τραγική αποτυχία» της ΕΛ.ΑΣ..

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Οικονόμου έκανε μάλιστα λόγο για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα και πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, γεγονός που επέτρεψαν στους οπαδούς της κροατικής ομάδας να περάσουν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ηπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αθηνών-Κορίνθου και να βρεθούν εκεί που έγιναν τα επεισόδια, χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

«Αυτό είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, και ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και τόνισε ότι δεν θα μείνει θα μείνει στην απομάκρυνση επτά αξιωματικών, που έγινε άμεσα, καθώς ξεκίνησε ήδη η ΕΔΕ:

«Απαντώ ξεκάθαρα -και στους καλοπροαίρετους και σε αυτούς που σπεύδουν να βγάζουν αποφάσεις, να ειρωνεύονται, να κουνούν εύκολα το δάχτυλο και να πηγαίνουν στο άλλο άκρο του απόλυτου μηδενισμού- πως ό,τι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε και έχει ανατεθεί ήδη σε ανώτατο αξιωματικό, η έρευνα που ξεκινάει και το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθεί, θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί, θέλω να το ξεκαθαρίσω απόλυτα».

Η αντιπολίτευση ζήτησε την Τρίτη την παραίτηση του υπουργού, αίτημα το οποίο απηύθυνε προς την κυβέρνηση και την Τετάρτη.