Με δύο Αθηναίους που αγαπούν πολύ την πόλη, τους σεναριογράφους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα της πόλης ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχέδιό του για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κτίριο του Ακροπόλ. Αυτό θα δημιουργήσει έναν ενιαίο πολιτιστικό χώρο, ένα μουσείου που θα μπορούσε να αποκτήσει την αίγλη εκείνου της Ακρόπολης. «Αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Αθήνα, μια επίθεση πολιτισμού», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Υπήρξαν αντιδράσεις από καθηγητές για αυτό», παρατήρησε ο Θανάσης Παπαθανασίου.
«Εντάξει, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης ενώ ο Μιχάλης Ρέππας συμπλήρωσε: «Στο μόνο που δεν υπάρχει αντίδραση είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να πετάς λεφτά έξω».
Η πόλη όμως έχει και προβλήματα.
Ο Μιχάλης Ρέππας περιέγραψε την εμπειρία του στη γειτονιά του στον Κεραμεικό όταν μια σακούλα με σκουπίδια έπεσε μπροστά του από μια κυρία που την πέτασε από τον 3ο όροφο. «Ανακύκλωση γίνεται ή μας δουλεύουν;», αναρωτήθηκε…
«Η Αθήνα κάνει 9% ανακύκλωση όταν το Ταλίν [στην Εσθονία] κάνει 49%. Όταν ο Δήμος δεν κάνει καλά τη δουλειά του δεν πρόκειται να την κάνει ο πολίτης. Πρέπει να μπούμε και στη λογική της διαλογής στην πηγή», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Μίλησαν ακόμη για την ηχορύπανση, τα σημεία που χρειάζεται να πεζοδρομηθούν, τα γκραφίτι όπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και πρόστιμα όταν χρειάζεται, για τον αντικαπνιστικό νόμο που είναι στα χαρτιά, αλλά και για τον λαβύρινθο των αρμοδιοτήτων που δεν είναι στα χέρια του Δήμου αν και θα έπρεπε.