Στη σκιά της κρίσης του ΔΟΛ, ο οποίος πρόκειται να κλείσει αν δεν βρεθεί άμεσα κάποια διέξοδος στην αδυναμία του να εξυπηρετήσει ιλιγγιώδη τραπεζικά δάνεια –μέχρι τότε οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι- πληθαίνουν οι παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα για τη διάσωση των μέσων ενημέρωσης και των θέσεων εργασίας σε αυτά. Μία πρόταση έκανε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Ζήτησε την «άμεση σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στην Βουλή, για την αναζήτηση και κατάληξη σε μια -από κοινού- Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για τα Δάνεια των ΜΜΕ, η οποία δεν θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες ανάγκες ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων».
Στην παρέμβασή της, η ίδια υπενθυμίζει ότι «πριν από δύο ημέρες ζητήσαμε να παρέμβει η κυβέρνηση -όπως είχε προαναγγείλει- ώστε να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, που απειλούνται με κλείσιμο, μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης. Γιατί αποτελεί πλήγμα στην ενημέρωση, στην πολυφωνία, στην ίδια την Δημοκρατία, η διακοπή λειτουργίας εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης». Και κλιμακώνοντας την κριτική της κατά της κυβέρνησης η ίδια τονίζει ότι «εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να θέσει υπό έλεγχο και ομηρία τα μέσα ενημέρωσης».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αδιαφόρησε, θέτοντας τις μικροκομματικές της επιδιώξεις υπεράνω της ανάγκης διασφάλισης της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών. Εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να θέσει υπό έλεγχο και ομηρία τα Μέσα Ενημέρωσης», υπογραμμίζει η κυρία Γεννηματά και, συνεχίζοντας, σημειώνει ότι «οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αφήνουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, φοβούμενες τις δικαστικές συνέπειες». Υστερα κάνει μία έκκληση: «Ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να σιωπά».
Καταλήγοντας σημειώνει ότι από την ανταπόκριση στην πρότασή της «θα κριθούμε όλοι για το αν πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την πολυφωνική ενημέρωση. Και θα αποκαλυφθεί ποιος αποσκοπεί στον κομματικό έλεγχο και την χειραγώγησή της».
Μία πρόταση, συγκεκριμένα για το συγκρότημα του ΔΟΛ, έκανε την ίδια ημέρα και ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ». Πρότεινε να μεταβιβαστεί ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στη συμβολική τιμή του 1€, επικαλούμενος το παράδειγμα 12.000 μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μοντέλο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής και αφού βεβαίως οι πιστώτριες τράπεζες προχωρήσουν σε μια νέα ρύθμιση του δανεισμού της εταιρείας ώστε να καταστεί άμεσα βιώσιμη.