Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρωποκτονίες με δόλο κατά συρροή | YouTube
Επικαιρότητα

Τι ψάχνει ο εισαγγελέας για το γηροκομείο του τρόμου στα Χανιά με τους 68 νεκρούς σε ένα έτος

Στον οίκο ευγηρίας καταγράφηκαν 68 θάνατοι τροφίμων μέσα σε 12 μήνες, αριθμός πενταπλάσιος από τον σχετικό μέσο όρο, ενώ ερωτήματα προκύπτουν από τα ανακοινωθέντα για τα αίτια θανάτου των ηλικιωμένων που φέρεται να ήταν ίδια και για τους 68!
Protagon Team

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την τρομακτική υπόθεση με τον θάνατο 68 ηλικιωμένων σε ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων, μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα που έδωσε εντολή να δοθούν από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου τροφίμων του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας, από 1/1/2020 ως 23/3/2021, καθώς και οι ιατρικές γνωματεύσεις και πιστοποιητικά που τις συνοδεύουν.

Κατά πληροφορίες τοπικών μέσων, στα εν λόγω έγγραφα αναγράφεται η ίδια αιτία θανάτου (ανακοπή) και για τους 68 θανόντες, ενώ όλα φέρουν την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε επίσης η εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας –τροφίμου του γηροκομείου– προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, ενώ διέμενε στη συγκεκριμένη δομή στα Χανιά.

Η τρόφιμος απεβίωσε πριν από έντεκα μήνες και η εκταφή της ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κίσσαμο, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και τη δομή, ενώ ζητήθηκε η φύλαξη του νεκροταφείου από αστυνομικούς του Α.Τ. Κισσάμου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.