Επικαιρότητα

Τι προτείνουμε για τα «κόκκινα δάνεια»

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς αποτελείται από τέσσερις βασικούς άξονες, στους οποίους περιλαμβάνονται αλλαγές σε ήδη ισχύοντες νόμους, αλλά και η δημιουργία Αρχών και εταιρειών που θα αναλάβουν να διαχειριστούν την... καυτή πατάτα.
Protagon Team

Το θέμα των «κόκκινων δανείων» τείνει να εξελιχθεί σε… κόκκινο πανί για τους δανειστές, αφού το ρεπορτάζ λέει πως Αθήνα και θεσμοί δεν μπορούν να βρουν συμβιβαστική λύση στο ζήτημα.

Αυτός είναι κι ο λόγος που το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να λυθεί το θέμα, που καταλήγουν σε μορφή πρότασης. Και, μάλιστα, αυτό θα γίνει άμεσα, αφού χρόνος δεν υπάρχει και η συμφωνία πρέπει να έχει επιτευχθεί μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει σε λίγες ώρες. Η μελέτη έχει, ήδη, συνταχθεί από την επενδυτική τράπεζα Nomura και εκτείνεται σε σχεδόν 200 σελίδες, ενώ με βάση το ρεπορτάζ ΔΝΤ, Κομισιόν κι ΕΚΤ την έχουν ήδη στα χέρια τους.

Όπως αποκαλύπτει το in.gr, η πρόταση της ελληνικής πλευράς αποτελείται από τέσσερις βασικούς άξονες, στους οποίους περιλαμβάνονται αλλαγές σε ήδη ισχύοντες νόμους, αλλά και η δημιουργία Αρχών και εταιρειών που θα αναλάβουν να διαχειριστούν την… καυτή πατάτα.

Αναλυτικότερα προτείνεται:

Από την πλευρά τους, οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει πως το θέμα της εταιρείας διαχείρισης «bad assets» θα εξετασθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως σχεδόν το σύνολο των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια. Οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διήμερο, ενώ οι επιφυλάξεις των δανειστών δείχνουν να είναι αρκετές.