Από την επέμβαση των Αρχών στο σημείο της πολλαπλής δολοφονίας | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Τι έγινε στο μακελειό στη Λούτσα – ποιοι είναι οι έξι νεκροί [ηχητικό ντοκουμέντο]

Οι τελευταίες πληροφορίες για την ταυτότητα των εκτελεσθέντων αναφέρουν ότι πρόκειται για Τούρκους, κουρδικής καταγωγής, με γαλλικά (πιθανότατα πλαστά) διαβατήρια. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί στην Αττική συνολικά επτά ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών με «πρωταγωνιστές» ίδιας εθνικότητας. Ολες αυτές οι υποθέσεις σχετίζονταν με διακίνηση ναρκωτικών ή/και διακίνηση μεταναστών και χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Protagon Team

Περιπλέκεται η υπόθεση με το μακελειό με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα, για την οποία όλα δείχνουν ότι πρόκειται για άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι νεκροί στο μπλε ΙΧ με τις γερμανικές πινακίδες είναι όλοι Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, και πάνω τους έφεραν γαλλικές ταυτότητες – πιθανότατα πλαστές. Αντίθετα, από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά μόνο προσωπικά αντικείμενα και βαλίτσες, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον οι έξι επιχειρούσαν να διαφύγουν και τους πρόλαβαν αυτοί που τους έστησαν τη φονική ενέδρα.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των έξι έγινε στις 18.30 της Δευτέρας σε σχετικά ερημικό σημείο, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, για την «Καθημερινή», τα πέντε από τα έξι θύματα επέβαιναν στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα ενός μπλε Ford. Το έκτο θύμα, που πιθανολογείται ότι επρόκειτο για τον οδηγό, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Είτε χτυπήθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει είτε βρισκόταν έξω από το όχημα τη στιγμή του χτυπήματος. Εκτιμάται ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ αρχικά από την μπροστινή πλευρά του οχήματος των θυμάτων (με τις σφαίρες να τρυπούν το παρμπρίζ) και εν συνεχεία αποτελείωσαν τα θύματά τους πυροβολώντας τους από το πλάι του μπλε Ford.

Κατά την ίδια πάντα πηγή, οι εκτελεστές δεν χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ αλλά πιστόλια χειρός διαμετρήματος 9 mm. Από το σημείο της επίθεσης είχαν μέχρι αργά χθες περισυλλεγεί πάνω από 25 κάλυκες.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ηχητικό ντοκουμέντο (ακούστε το κάτω) από τη στιγμή της εκτέλεσης, όταν για περίπου 45 δευτερόλεπτα ακούγονται να πέφτουν «βροχή» οι πυροβολισμοί.

Μαρτυρίες περιοίκων έκαναν λόγο για ένα μαύρο Ι.Χ. και μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκαν αμέσως μετά από το σημείο.

Η Αστυνομία κάνει προσπάθεια να βρει περισσότερα στοιχεία μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να προσδιοριστεί το δρομολόγιο των θυμάτων και των εκτελεστών τους. Το σημείο όμως είναι ερημικό και τα ευρήματα θα είναι μάλλον φτωχά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά επτά ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών με “πρωταγωνιστές” τούρκους υπηκόους κουρδικής καταγωγής στην Αττική.

Τέσσερα αιματηρά περιστατικά επίσης, είχαν καταγραφεί την άνοιξη του 2022 και το φθινόπωρο του 2021, σε Πλατεία Βάθη, Πετράλωνα, Ακτή Μουτσοπούλου Πειραιά και Ανάβυσσο (στη συντριπτική τους πλειονότητα επρόκειτο για χτυπήματα αντεκδίκησης).

Κοινό στοιχείο στις περιπτώσεις της Πλατείας Βάθη και των Πετραλώνων οι πυροβολισμοί στο πρόσωπο των θυμάτων.

Στα Πετράλωνα ο στόχος ήταν και παλι τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε,  είχε συλληφθεί με τουλάχιστον τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και υπηκοότητες Τουρκίας, Βουλγαρίας και Συρίας και ηλικίες από 20 έως 30 χρόνων. Το 2022 είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Κοινός παρονομαστής, ότι ολες οι υποθεσεις σχετίζονταν με διακίνηση ναρκωτικών ή/και διακίνηση μεταναστών και χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.