Ο λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου δρ Αντονι Φάουτσι | Shawn Thew/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Θετικός στον κορονοϊό ο λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου δρ Αντονι Φάουτσι

Είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει και τις δύο ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19. Επίσης, έχει ξεκινήσει προληπτικά τη λήψη του αντιικού φαρμάκου της Pfizer, καθώς είναι 81 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής έχει ήπια συμπτώματα
Protagon Team

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε o λοιμωξιολόγος δρ Αντονι Φάουτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε θέματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIAID) των ΗΠΑ.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, και έχει κάνει επίσης δύο ενισχυτικές δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ήπια συμπτώματα.

Οπως υπογραμμίζουν οι New York Times (ΝΥΤ), ο δρ Φάουτσι έχει ξεκινήσει προληπτικά τη λήψη του αντιικού φαρμάκου της Pfizer, καθώς είναι 81 ετών.

Και μπορεί η είδηση να έπεσε σαν κεραυνός στην Ουάσιγκτον, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας του, λόγω ηλικίας, όμως σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν προσβληθεί από Covid-19 και ο Φάουτσι δεν είναι ο μοναδικός.

Θετικός στην Covid βρέθηκε τη Δευτέρα και ο Χαβιέ Μπεσέρα, υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Μπεσέρα νόσησε δύο φορές από κορονοϊό μέσα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα πάντα με τους NYT, ο δρ Φάουτσι δεν είχε στενή επαφή τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο Μπάιντεν ή άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Ωστόσο, είχε κάνει δημόσιες εμφανίσεις και είχε έρθει σε επαφή με επιστήμονες του «The AIDS Clinical Trial Group», ενός δικτύου εκατοντάδων ερευνητών που διεξάγουν κλινικές μελέτες για τη βελτίωση της αντιμετώπισης του HIV και σχετικών λοιμωδών νοσημάτων.