Συνάντηση και χειραψία χωρίς το γνωστό τραπέζι για τον Λουκασένκο και τον Πούτιν | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS
Επικαιρότητα

«Θετικές αλλαγές» στις επαφές Ρωσίας-Ουκρανίας βλέπει ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σε ενδείξεις προόδου στις επαφές με το Κίεβο, οι οποίες διεξάγονται σχεδόν καθημερινά
Protagon Team

Στις συνομιλίες με την Ουκρανία έχει γίνει σχετική πρόοδος, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον στενό του σύμμαχο, πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως μου λένε οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντησή του,  ενώ πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «πρακτικά σε καθημερινή βάση».

Ο ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόοδο που έχει γίνει, αν και όπως είπε θα συζητούσε περισσότερο με τον λευκορώσο πρόεδρο.

Η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θα πρέπει όμως να είναι προετοιμασμένη με προσοχή για να παραγάγει αποτελέσματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.