Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφ. Μακ-Θράκης. Τώρα έρχονται τα δύσκολα | SOOC
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: «Βουλιάζει» η Νοτοπούλου στις δημοσκοπήσεις

Απογοητευτικά τα ευρήματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης για την επίσημη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Διασπασμένη η κεντροδεξιά με πρώτο τον Ταχιάο και να ακολουθούν οι Ορφανός και Ψωμιάδης. Από κοντά και ο Βούγιας
Protagon Team

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα από την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε για τη Θεσσαλονίκη εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Το πρώτο είναι ότι το σκηνικό παραμένει κατακερματισμένο –ο πρώτος, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος προηγείται με μόλις 13,4%– σε βαθμό που όλοι (ή σχεδόν όλοι) να δικαιούνται να λένε ότι έχουν ελπίδες για τον β’ γύρο. Αλλωστε το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 20%.

Το δεύτερο είναι ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, η επίσημη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος προβεβλημένη υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, δεν τραβάει: είναι πέμπτη με μόλις 7,2%!

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll –η έρευνα έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις– επιβεβαιώνουν ότι η κεντροδεξιά που είναι παραδοσιακά ισχυρή στη Θεσσαλονίκη έχει διασπαστεί ανάμεσα στον κ. Ταχιάο (που είναι η επιλογή της Πειραιώς), τον Γιώργο Ορφανό (που είναι ο «αντάρτης» της ΝΔ, θεωρείται «καραμανλικός και έχει καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη) και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (πρώην νομάρχη και περιφερειάρχη με εθνικολαϊκιστική ατζέντα).

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ο Σπύρος Βούγιας, ανεξάρτητος που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, είναι κοντά στην τριάδα και με άνεση πάνω από την κυρία Νοτοπούλου.

Στην πρόθεση ψήφου η σειρά έχει ως εξής:

-Νίκος Ταχιάος 13,4%.
-Γιώργος Ορφανός 12,5%.
-Παναγιώτης Ψωμιάδης 10%.
-Σπύρος Βούγιας 9,8%.
-Κατερίνα Νοτοπούλου 7,2%.
-Κώστας Ζέρβας 5%.