Το πρατήριο καυσίμων στο οποίο βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Πώς βρέθηκε σώα η 10χρονη Μαρκέλλα

Το κοριτσάκι αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη καθώς δεν είχε επιστρέψει από το σχολείο του. Εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου από θαμώνες ενός βενζινάδικου
Protagon Team

Είναι η καλή είδηση της ημέρας: η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε.

Οπως έγινε γνωστό, η μικρή εντοπίστηκε σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στην Καλαμαριά, λίγο πριν τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου.

Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί Amber Alert και πελάτες του βενζινάδικου τη σταμάτησαν καθώς ερχόταν από την παραλία και ανέβαινε την οδό Ρωσίδη. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που μετέφερε τη Μαρκέλλα στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και μίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της. Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Αλλη μαρτυρία, από μια γυναίκα που ήταν μαζί με την μικρή μέχρι να έλθουν οι αστυνομικοί, προκαλεί ερωτήματα για το τι συνέβη στις περίπου 48 ώρες κατά τις οποίες το κορίτσι δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η Μαρκέλα της είπε ότι την άφησε ελεύθερη η γυναίκα που την άρπαξε, ότι της είχαν χειροπέδες, ότι την πείραξαν και ότι πονούσε.

Η μητέρα της μαθήτριας δήλωσε το Σάββατο ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους.

Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για να φωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε, αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Την Παρασκευή, η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές, είπε ότι μια κοκκινομάλλα γυναίκα ήταν αυτή που πλησίασε το κορίτσι με κάποιο πρόσχημα. Δήλωσε ακόμη πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της. Απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Όσον αφορά τη γυναίκα που έφυγε με την Μαρκέλλα, συμμαθητές του κοριτσιού κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».